Tips om te leren zingen

zingen
Zingen wordt steeds populairder dankzij alle talentenshows die op tv komen. Iedereen zingt wel eens onder de douche of onderweg in de auto. Heb jij altijd willen leren zingen of wil jij juist beter leren zingen om jezelf meer te ontwikkelen op dat gebied? Volgens vele zangleraren en leraressen is het voor iedereen mogelijk om te leren zingen. Hieronder vindt je enkele handige tips om (beter) te leren zingen.

Benodigdheden

– Een rustige omgeving
– Eventueel opname materiaal
– Een liedje om te zingen

Instructies

Oefening baart kunst!


Als je wilt leren om te zingen is het vooral in het begin handig om te oefenen in een rustige omgeving zodat je jezelf goed kunt horen en vooral ook zodat je er een ander niet lastig mee zult vallen (we willen natuurlijk niemand tot last zijn). Onthoud ook dat alle bekendheden die je op de radio hoort al een flinke tijd zingen en dus ook al erg veel geoefend hebben. Ga er dus niet meteen vanuit dat je meteen al foutloos en perfect zult zingen. Hier is oefening voor nodig en je zult jezelf dus de tijd moeten gunnen om het goed onder de knie te krijgen.

Realistische verwachtingen

Ook moet je reëel zijn in jouw verwachtingen. Ga er niet vanuit dat als je deze tips opvolgt en leert zingen dat je automatisch door zal breken en een beroemdheid zult worden. Dit is een onrealistisch doel en je hebt zo een grote kans om tegen een teleurstelling aan te lopen. Blijf onthouden dat als je het voor je plezier doet het altijd beter zal gaan! Er zijn ook heel erg veel mensen op de wereld die hartstikke goed kunnen zingen dus het kan extreem moeilijk zijn om hier beroemd mee te worden. Je moet hier ook een beetje geluk mee hebben. Als je verwacht dat je bijvoorbeeld hetzelfde zou kunnen zingen als een van jouw favoriete artiesten kan het ook een flinke tegenvaller zijn wanneer je ermee wordt geconfronteerd dat dit totaal niet het geval is. Het best is om niet echt iets ervan te verwachten en gewoon te kijken wat de wereld jou brengt. Het moet ten slotte wel leuk blijven natuurlijk.

Ademhaling

Een van de belangrijkste tips die er is bij het leren zingen is dat je goed moet leren ademen. Het klinkt misschien heel raar maar het is echt een van de belangrijkste elementen bij het zingen. Je kunt zingen als het ware zien als een verlenging van het praten. Wanneer je jouw ademhaling goed onder controle hebt zul je beter kunnen zingen en zal dit ook een stuk makkelijker gaan. Bij het zingen moet je ademhalen vanuit je buik. Probeer dit goed te oefenen en probeer dus adem te halen zonder dat jouw borst op en neer gaat.

Rechtop staan

Zorg ervoor dat je altijd rechtop staat tijdens het zingen. Plaats jouw voeten op schouderbreedte en jouw ene voet net iets voor jouw andere voet. Hiermee zorg je ervoor dat je de maximale kracht uit jouw stem haalt en zo kun je dus ook meer kracht uit jouw buik halen en zo een stuk krachtiger zingen!

Oefen jouw zangbereik

Blijf heel veel oefenen! Oefen veel met klinkers en met het geleidelijk laten uitstromen van jouw adem. dit is nodig om goed en beheerst te kunnen zingen. Let goed op jouw uitspraak van de klinkers en volledige woorden en probeer zo gecontroleerd mogelijk te blijven zingen. Test jezelf ook hoe ver je kunt gaan met zingen. Het is erg belangrijk om te weten waar jouw grenzen zijn zodat je weet hoe hoog je kunt gaan. Zo kun je voorkomen dat je ineens enorm vals begint te zingen. Als je dit ook veel oefent zul je zelfs hierin vooruitgang boeken! Op deze manier ontwikkel je namelijk jouw stemspieren en zou het mogelijk kunnen zijn dat je na een flinke tijd oefenen dat je iets hoger kunt zingen en jouw bereik dus is vergroot!

Oefenen, oefenen en blijven oefenen!

Verder is het echt een kwestie van blijven oefenen. Probeer jouw eigen stijl te ontwikkelen om zo meer op te vallen met jouw zangstem! Neem jezelf om de zoveel tijd ook op om zelf te beoordelen hoe jouw zangstem aan het ontwikkelen is. Je kunt na een tijd wanneer je vertrouwen hebt dat je kwalitatief goed genoeg bent ook proberen om bijvoorbeeld op te treden voor familie of vrienden! Het is wel aan te raden om dit pas te doen wanneer je wat zekerder van jouw zangstem bent.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 73    Gemiddelde: 3.8/5]

Deel dit artikel!

9 reacties op “te leren zingen

  1. Pingback: Tips om te leren zingen « tips om te leren zingen

  2. ik kan goed zingen door mijn zingcooch . ga op zangles mensne daar kan je het beste oefenen om te zingen. en drink veel water en the met honing is heel goed voor je stem

  3. ik kan wel een beetje zingen maar niet goed
    het is niet vals mij zang maar ook weer niet te goed
    ik zou liever online zang les willen hoe zou ik beter kunnen zingen .?

    • Door heel te oefenen kun je vaak beter zingen. Online zangles raad ik af omdat je dan geen zangcoach hebt die kan beoordelen hoe je het gedaan hebt er komt technisch veel bij kijken en een zangcoach kan je tips geven hoe het beter kan, en daar kan je meer van leren dan dat je online zangles neemt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>