breder te worden

Zou jij zo snel mogelijk breder willen worden om zo een mooier lichaam te krijgen of om zo meer indruk te maken bij de meiden maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij hebben enkele tips verzameld die jou kunnen helpen om snel breder te worden en het lichaam te krijgen dat jij zo graag wilt! Deze tips vergen wel discipline en tijd dus verwacht niet dat je volgende week al super gespierd kan zijn.

Benodigdheden

– Discipline
– Eventueel dieet
– Fitness attributen

Instructies

Zorg voor een goed dieet


Als je breder wilt worden is het belangrijk dat je een goed dieet zal volgen. Wat voor dieet je moet volgen ligt een beetje aan jouw lichaamsbouw. Als je zelf last hebt van overgewicht hebt is het belangrijk dat je hier eerst iets aan probeert te doen zodat je de oefeningen om spieren te kweken beter kunt uitvoeren. De oefeningen om af te vallen zijn ook anders dan de oefeningen die je nodig hebt om breder te worden. Om af te kunnen vallen zul je namelijk cardio oefeningen moeten doen waarbij het gewicht dat je gebruikt niet belangrijk is. Wanneer je breder wilt worden vereisen de oefeningen juist weer dat je met een bepaald gewicht de oefeningen uitvoert zodat je hiermee elke keer steeds meer weerstand kunt creëren. Als je eenmaal bent begonnen met het trainen om breder te worden is het belangrijk dat je voldoende calorieën binnenkrijgt en dat je voldoende proteïnes binnenkrijgt. Als je hard aan het trainen bent vereist jouw lichaam meer brandstoffen om zo volledig te kunnen functioneren. Tijdens het trainen van jouw spieren maak je ook spiercellen kapot zodat deze sterker kunnen herstellen. Dit betekend wel dat jouw lichaam meer proteïnes en calorieën nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen herstellen en om spieren aan te kunnen maken.

Plan jouw work out!

Het dieet dat je gaat volgens is erg belangrijk voor het aanmaken van de spieren die je gaat trainen maar als je niet gaat trainen zul je weinig tot geen vooruitgang boeken. Het is dus ook belangrijk dat je een trainingsschema voor jezelf samen gaat stellen. Mocht je hier geen verstand van hebben en zou je dit liever aan een professional over willen laten dan is het aan te raden om bijvoorbeeld een abonnement te nemen bij een fitness zaal. Hier lopen trainers rond die verstand hebben van de oefeningen en deze kunnen samen met jou een trainings schema samenstellen zodat jij zo optimaal mogelijk jouw spieren zal trainen. Bij het samenstellen van een trainingsschema is het belangrijk om te weten dat jouw spieren ook rust nodig hebben om te kunnen herstellen en als je iedere dag dezelfde spiergroep zal trainen je jouw eigen vooruitgang aan het saboteren bent. Let er dus op dat je gevarieerd gaat trainen en dat je iedere dag een andere spiergroep traint. Op deze manier kun je blijven trainen en krijgen de spieren die je bijvoorbeeld op dag 1 traint weer rust op dag 2 en of 3 als je een andere spiergroep aan het trainen bent. Het is ook aan te raden om een rustperiode in te plannen omdat jouw lichaam zich in deze periode weer volledig kan herstellen en je zo dus optimaal profijt hebt van jouw training.

Train hard en kort

Als je breder wilt worden is het belangrijk om te weten dat je dit het best kunt bereiken door hard maar kort te trainen. Voer jouw oefeningen krachtig maar kort uit. Pak een gewicht waar je maximaal ongeveer 15 herhalingen mee kunt maken en plan dan 3 sets van 6 tot 12 herhalingen in. Jouw laatste set oefeningen zal erg moeizaam moeten gaan en mocht dit niet het geval zijn dan zul je het trainingsgewicht omhoog moeten gooien (niet letterlijk het gewicht omhoog gooien maar een zwaarder gewicht pakken om mee te trainen). Zo haal je in een korte periode het maximale uit jouw spieren en zo zullen ze het snelst groeien. Jouw totale training moet ongeveer 45 minuten duren.

Train jouw hele lichaam

Waneer je snel breder wilt worden is het aan te raden om toch jou hele lichaam te trainen. Ook al is het jouw doel om alleen maar grotere spierballen te kweken dan is het nog verstandiger om jouw hele lichaam te trainen. Wanneer je jouw hele lichaam traint maakt jouw lichaam namelijk veel meer hormonen aan die spiergroei stimuleren. Hierdoor zullen jouw spieren sneller groeien dan wanneer je jezelf maar tot 1 spiergroep beperkt. Geef ook ieder spiergroep evenveel aandacht als je aan het trainen bent. Zo hou je jouw lichaam zo natuurlijk mogelijk in balans. Het ziet er natuurlijk niet uit wanneer je enorme spierballen bij jouw armen hebt maar dat jouw onderlichaam miezerig en zwak is.

Weet waneer je moet rusten

Als je zo snel mogelijk breder wil worden is de kans groot dat je jezelf net iets te veel wilt belasten. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat je zo jezelf ernstig kunt blesseren. Als je jouw arm te veel gaat overbelasten loop je het risico dat jouw training enorm veel vertraging zal oplopen omdat je jezelf blesseert. Weet dus wanneer je even moet stoppen en wanneer je jouw limiet voor vandaag hebt bereikt. Het is ook aan te raden om jouw spieren goed op te warmen en te rekken voordat je aan een explosieve oefening begint. Zo verklein je de kans op spierscheuringen.

Voer de oefening goed uit

Wanneer je een planning hebt gemaakt welke spiergroepen je met welke oefeningen wilt trainen is het belangrijk dat je deze oefeningen echt zo goed mogelijk uitvoert. Probeer niet in de beweging te smokkelen om dat je nog maar 1 herhaling hoeft te doen maar probeer de beweging correct te voltooien en als dit niet mogelijk is de beweging gewoon te staken. Je schiet er niets mee op om een oefening op een onjuiste manier te voltooien want zo train je jouw spieren niet op de juiste manier en kun je zelfs voor blessures zorgen. Als je niet zo goed weet hoe dat je een oefening moet uitvoeren is het aan te raden om een lidmaatschap bij een sportschool te nemen zodat de trainers daar jou de oefeningen goed uit kunnen leggen. Als je na een tijdje de indruk hebt dat je de oefeningen onder de knie hebt kun je altijd jouw lidmaatschap weer opzeggen en zelfstandig verder gaan met trainen.

Train samen

Om het trainen zo goed mogelijk vol te kunnen houden is het aan te raden om samen met een vriend of vriendin te trainen. het liefst iemand die ongeveer hetzelfde trainingsschema heeft als jij zodat jullie elkaar kunnen helpen. Bij sommige oefeningen kan het namelijk lastig zijn om het gewicht in de juiste houding te krijgen om te beginnen. Als je dan met zijn 2en bent kan de ander je hiermee helpen. Als je met zijn 2en bent kun je elkaar ook blijven motiveren om door te gaan met trainen en geen enkele dag over te slaan.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 33    Gemiddelde: 5.2/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *