charmant te zijn

Charmant zijn is de kunst om een aantrekkelijke persoonlijkheid te hebben. Iedereen heeft wel een eigen natuurlijke charme maar er zijn heel veel verschillende charmes die je jezelf aan kunt leren. Mensen die charmant zijn worden vaak als erg geliefd gezien en zullen niet snel vijanden hebben. Wij hebben enkele tips verzameld waardoor jij kan leren om charmant te zijn. Let er wel op dat het volgen van deze tips niet garandeert dat je charmant zal zijn aangezien het een moeilijke eigenschap kan zijn voor mensen die er geen aanleg voor hebben.

Benodigdheden

– Geduld
– 100% inzet

Instructies

Wees oprecht geïnteresseerd


Als jij het voor elkaar wilt krijgen om charmant te zijn is het belangrijk dat je leert om oprecht geïnteresseerd te zijn in andere mensen. Dit betekend niet dat je van iedereen om je heen zal moeten houden maar je moet wel een interesse in jouw medemens creëren. Deze interesse kan heel verschillend zijn. Je kunt psychologisch interesse tonen in hoe iemand zich voelt of je kunt meer algemeen in mensen geïnteresseerd zijn door bijvoorbeeld vragen te stellen over wat voor werk ze doen en wat dit precies inhoud. Je kunt jouw interesse ook meer richten op wat andere mensen weten om hier bijvoorbeeld zelf weer van te leren. Doordat je vragen stelt aan andere mensen toon je ze dat je oprecht geïnteresseerd bent in hoe zij zich voelen of wat ze doen of weten. Leer jezelf aan om vragen te stellen aan anderen op een beleefde manier en zo zullen zij zich interessant voelen en zo zullen ze het fijn gaan vinden om met jou te praten.

Leer iemand kennen

Wanneer je iemand voor de eerste keer tegenkomt zorg er dan voor dat je zijn of haar naam onthoud! Wanneer je constant iemands naam onthoud laat je zien dat je totaal geen interesse hebt en zo zullen zij zich niet gewaardeerd voelen waardoor een gesprek met jou niet fijn wordt gevonden. Als je dus voor het eerst met iemand kennis maakt zorg er dan voor dat je jezelf erop focust om zijn of haar naam te onthouden. Voor veel mensen kan dit nog een hele klus zijn om dit zichzelf aan te leren maar hier zijn natuurlijk wel een paar handige trucjes voor. Wanneer je jezelf voorstelt kan het heel veel helpen om de naam van de andere persoon een paar keer in het gesprek te herhalen. Zo gebruik je zijn of haar naam al een paar keer waardoor je makkelijker een naam kunt onthouden. Het is wel belangrijk dat je dit op onopvallende manieren doet want als je steeds maar zijn of haar naam opnoemt zonder reden zal het heel vreemd staan. Je kunt bijvoorbeeld bij het voorstellen reageren met: “Hallo ( naam van de persoon) ik ben (jouw eigen naam)”. Gebruik daarna zijn of haar naam nog eens in het gesprek en herhaal de naam nog eenmaal bij het afscheid door bijvoorbeeld te zeggen: “leuk om je te leren kennen (naam van de persoon), ik spreek je de volgende keer weer”. Het herhalen van een naam dient niet alleen om de naam te kunnen onthouden. Wanneer je iemands naam af en toe gebruikt zal deze persoon zich meer gewaardeerd voelen en mogelijk een warmer gevoel krijgen wanneer hij of zij met jou aan het praten is. Zo creer je al jouw eerste charme!

Stel jezelf open voor een vreemde

Als je iemand nog nooit hebt gezien of gesproken en je hebt voor de eerste keer een gesprek met deze persoon is het belangrijk dat je jezelf openstelt. Probeer niet jezelf af te schermen van wie je bent omdat je niet weet hoe deze persoon hier op reageert. Je kunt zo namelijk best ongemakkelijke situaties creëren omdat jullie beiden dan stil kunnen vallen. Praat op een open manier met deze persoon en wees altijd vriendelijk. Op deze manier kan het gesprek een stuk vloeiender verlopen en dit zal het ijs veel sneller laten breken. De andere persoon zal zich zo sneller op zijn of haar gemak bij je voelen en zichzelf niet meer schamen om zichzelf ook open te stellen voor jou. Door vriendelijk te zijn en door respect voor de andere persoon te tonen zorg je ervoor dat hij of zij zich geliefder zal voelen. Dit kan een krachtige eigenschap zijn tijdens een gesprek wat jou heel veel kan helpen om charmant gevonden te worden.

Lachen!

Wanneer je met iemand in gesprek bent of wanneer iemand jou aankijkt zorg er dan voor dat je vriendelijk lacht! Lachen is erg belangrijk als je geliefd wilt worden. Als je het niet gewent bent om te lachen of om een glimlach te laten zien is het niet onverstandig om dit gewoon voor een spiegel te oefenen. Wanneer je een geforceerde lach laat zien zal het effect namelijk helemaal niet goed overkomen en heb je zelfs de kans dat je een negatief gevoel creëert bij deze persoon. Pas er ook op dat jouw lach wel oprecht is want een creapy lachje zal de andere persoon een zeer ongemakkelijk gevoel kunnen geven. Als je een vriendelijk lach aan een ander toont zal je deze persoon een positief gevoel kunnen geven. Doordat je een vriendelijke uitstraling hebt zal iemand sneller een warm gevoel bij jou in de buurt krijgen en zo dus ook liever bij jou in de buurt zijn. Deze eigenschap kan een groot aandeel hebben om charmant te zijn.

Toon interesse in wat een ander leuk vind

Een gesprek hoeft niet altijd te gaan over alle dingen die jij leuk of interessant vind om over te praten. Let er ook op dat je in de gaten houdt dat je ook geregeld over onderwerpen praat die de mensen om je heen interessant vinden. Je hoeft ze zelf niet interessant te vinden je hoeft soms alleen maar luisteren maar door ook over deze onderwerpen te praten zal een ander persoon zich veel sneller op zijn of haar gemak voelen in jouw gezelschap. Wanneer je in een groepje staat waar alleen maar sporters staan is het bijvoorbeeld niet onverstandig om een onderwerp aan te snijden die over hun sport gaat. Je hoeft er zelf geen verstand van te hebben maar door vragen over een bepaald team te stellen of over de sport zelf toon je aan dat je er wel interesse voor hebt. Wanneer je hier geen interesse in toont zul je naïef overkomen of ongeïnteresseerd en mensen zullen het niet fijn vinden om bij een ongeïnteresseerd persoon te staan. Schaam je er niet voor wanneer je ergens geen verstand van hebt. Leg gewoon uit dat je er zelf niet zoveel verstand van hebt maar dat je er bijvoorbeeld wel meer over zou willen weten. Zo stellen mensen zich makkelijker aan jou open en dit zal je een stuk geliefder maken.

Let op jouw manier van praten

Jouw manier van praten maakt heel veel verschil. Het bepaald of iets oprecht overkomt en wat voor sfeer je aan jouw gesprek meegeeft. Probeer erop te letten dat je altijd met een vriendelijke en zachte toon praat en dat jouw zinnen duidelijk zijn en dat je goed articuleert. Wanneer je afwijkt van jouw normale toon van praten kun je misschien onbewust een hele negatieve toon meegeven aan wat je zegt. Oefen desnoods met een recorder en luister dit zelf terug. Klinkt het oprecht en vriendelijk of kun je nog wel wat meer oefening gebruiken? Het is ook belangrijk dat je oplet op hoe je dingen zegt. Een iets andere zinsopbouw kan ervoor zorgen dat jouw zin op een hele andere manier wordt opgenomen. Je kunt door verkeerde verwoordingen of door een verkeerde opbouw onbewust iemand kwetsen of beledigen terwijl dit dan niet jouw bedoeling is. Je hoeft niet al jouw zinnen uit te pluizen om te kijken of hier iets kwetsends uit te halen is maar let er gewoon op dat je altijd op een vriendelijke en respectvolle manier praat. Dit zal jou veel charme geven!

Complimenteer een ander

Wees niet gierig met complimentjes! Iedereen houdt ervan om gewaardeerd te worden en door een complimentje te krijgen. Zoek iets positiefs uit in een situatie en maak dit verbaal bekend in de vorm van een complimentje. Je zult hiermee ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen van de ander zal stijgen waardoor ze met een beter gevoel in jouw gezelschap zitten. Het gaat er allemaal om dat je een ander een fijn of positief gevoel geeft wanneer ze bij jou in de buurt zijn. Hierdoor zul je veel meer geliefd worden en anderen zullen je hierdoor veel meer gaan waarderen. Leer ook om een complimentje te ontvangen. Ga er niet automatisch vanuit dat iedereen maar iets zegt omdat het moet. Vaak wordt het echt gemeend wanneer iemand je een complimentje geeft. Wanneer je een complimentje krijgt ga dan ook iets dieper in jouw reactie hierop. Zeg in plaats van een simpele “dankje” bijvoorbeeld eens “dankjewel, ik ben blij dat je het mooi vind!”. Zo toon je weer aan de ander dat je zijn of haar complimentje waardeert waardoor hij of zij zich hierdoor ook weer beter gaat voelen.

Soms hoef je alleen maar te luisteren

Soms hoef je zelf niet eens zoveel te doen om charmant gevonden te worden. In sommige situaties is het juist belangrijk dat je gewoon goed luistert en een ander zijn verhaal laat doen. Geef niet meteen overal jouw ongecensureerde mening over maar wees hier tactvol in! Wanneer iemand zich in een kwetsbare face bevind kan hij of zij het niet waarderen als je alleen maar commentaar gaat leveren op zijn of haar situatie. Soms moet je gewoon goed luisteren en zoveel mogelijk begrip tonen. Wanneer iemand zijn hart bij je kan luchten zal hij aan het eind van het gesprek een heel goed gevoel hieraan overhouden en dit gevoel zal dan weer automatisch aan jou gekoppeld worden. Zo zie je maar weer dat de manier waarop je praat of wat je zegt niet altijd het belangrijkste is om charmant te zijn maar dat je soms alleen maar hoeft te luisteren!

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 20    Gemiddelde: 7.4/5]

3 thoughts on “charmant te zijn

 1. ik ben erg verliefd op een jongen en heb sinds gister met hem gesproken hij is echt mijn typ.
  Hij heeft een brommer en is grappig,hij is aardig en ja als ik langer met hem had gesproken hadden we zeker gezoent maar mijn broertje zat er bij dus helaas kon dat niey.

  Ik denk de hele tijd aan hem
  maar ik ga zeker vaker naar zijn lippen lijken tijdens onse gesprekken Heerlijk…
  Hij heeft ook goeie lippen en is blank ja jullie verwachten het niey maar ik ben bruin getint.

  Hij zo sexy i love him.
  Hij is mijn type nu nog van wat hij draagt gewoon joging broek en jas zwartt en een leuke pet met diamant ja moest
  Het nodig zeggen hij woont in almere poort
  Ik ook heel sexy

  Verliefde naomi 13 jaar
  Ik weet niey hoe oud hij is maar ziet eruit als iemand van 15 tot 18 maar meer 16

  I love him

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *