een platte buik te krijgen

De zomer komt er weer aan dus is het voor veel mensen weer hard trainen om een platte buik te krijgen. Wij hebben enkele handige tips verzameld om een platte buik te krijgen voor de zomer. De methodes varieren van een dieet tot hard trainen dus is het aan jou om te kiezen welke methode het best bij jou past en welke jij het makkelijkst vol kunt houden. Volg deze tips en verzeker jezelf dat je deze zomer een platte buik zal krijgen en met opgeheven hoofd over het strand kunt lopen.

Benodigdheden

– Discipline
– Een buik die je platter wil hebben

Instructies

Dagelijkse oefeningen


Als je zo snel mogelijk voor de zomer een platte buik wil hebben streef er dan naar om iedere dag ongeveer 30 minuten lang oefeningen te doen. Met deze oefeningen is het belangrijk dat je jouw hartslag omhoog brengt waardoor jouw stofwisseling beter en sneller gaat werken. Let er wel op dat je ook af en toe een rustdag inplant want jouw lichaam moet wel de kans krijgen om zichzelf te herstellen. Wanneer je dit volhoudt en goed inplant zal het proces om een platte buik te krijgen sneller gaan. Kijk bijvoorbeeld naar een sport die je leuk vind om te beoefenen of die je met een vriend of vriendin samen kunt doen. Elke sport zou goed zijn, zolang jouw hartslag maar omhoog gaat! Mocht je echt niet weten welke sporten je zou moeten doen denk dan bijvoorbeeld aan: dansen, tai bo, hardlopen, wandelen, zwemmen of fietsen.

Varieer jouw oefeningen

Wanneer je ervoor kiest om een platte buik te krijgen door meer te gaan bewegen is het aan te raden om te blijven varieren in jouw oefeningen zodat je elke spiergroep traint en dus jouw gehele lichaam strakker en fitter maakt. Buikspier oefeningen zijn dan bijvoorbeeld specifiek gericht op de buik maar er zijn ook nog zat andere oefeningen die bijvoorbeeld de zogenoemde “lovehandles” aanpakken of juist de billen trainen. Wanneer je de oefeningen voor de spiergroepen hebt gevonden die je wilt behandelen is het van belang dat je buiten jouw rustdag iedere dag ongeveer 30 herhalingen van deze oefeningen inplant. Dit mag natuurlijk altijd iets meer zijn maar rond de 30 is een mooi aantal om als minimum aan te houden. Wanneer je al wat langer aan het trainen bent zul je pas echt het aantal moeten verhogen om vooruitgang te kunnen blijven boeken. Dit komt omdat jouw lichaam dan ook steeds sterker en fitter worden en dus meer nodig zal hebben om dezelfde inspanning te creëren.

Vet verbranden

Je kunt je misschien helemaal kapot trainen en iedere dag wel 100 of 150 buikspier oefeningen doen maar als je een flinke laag vet voor jouw buikspieren hebt zitten zul je nooit snel resultaat zien. Zorg er dus voor dat je je eerst hierop concentreert! Wanneer je deze laag weg kunt krijgen zul je veel sneller resultaat zien van de oefeningen. Dit kun je het best bereiken door veel cardio oefeningen te blijven doen. Ga bijvoorbeeld eens langs een fitness zaal bij jou in de buurt voor een passend advies. Bij een fitness zaal kunnen ze speciaal voor jou een plan opstellen om hier vanaf te komen met de juiste cardio oefeningen. Deze cardio oefeningen zullen vooral bestaan uit periodes lopen of in sommige gevallen rustig joggen. Het is belangrijk dat je tijdens jouw cardio oefeningen om de ongeveer 20 minuten een kleine aanpassing doet in de oefening. Denk hierbij aan een lichte aanpassing van snelheid of zwaarte van de oefening. Op deze manier blijft uw hartslag optimaal en heeft u het meeste effect. Explosieve oefeningen kunnen ook een positief effect hebben. Wanneer u korte “explosies” van kracht moet toepassen in een oefening , worden jouw spieren extra opgewarmt en moet jouw hart sneller werken waardoor de vetverbranding ook sneller zal gaan.

Kracht training

Het is buiten cardio ook mogelijk om te doen aan kracht training. Dit zal ook helpen om sneller een platte buik te krijgen. Doordat je jouw spiergroepen ook op kracht traint zal jouw spier defenitie beter zichtbaar zijn en creer je mooiere lijnen op jouw lichaam. Dankzij krachttraining verbruik je ook meer energie waardoor je op een langer termijn sneller vet zult verbranden. Let er wel op dat je niet te veel gaat overdrijven met de kracht training want te veel van het goede kan ook niet goed zijn. Bij kracht training is het belangrijk dat je meerdere spiergroepen traint. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk spiergroepen train zodat jou hele lichaam aan het werk wordt gezet. Wanneer je alleen maar in bijvoorbeeld jouw armen spieren gaat ontwikkelen is jouw lichaam niet meer goed in balans en zal dit er minder mooi uit zien. Probeer voor jezelf hier de juiste balans in te vinden om zo snel een platte buik te krijgen.

Zorg voor voldoende slaap

Zorg ervoor dat je voldoende slaap krijgt. Je merkt vanzelf wanneer je voldoende slaap krijgt wanneer je uit jezelf wakker wordt zonder hulp van een alarm of wekker. Als je niet genoeg slaap krijgt zorgt dit ervoor dat jouw verteer systeem wordt vertraagt en je dus minder snel een platte buik krijgt. Het is nu dan ook niet de bedoeling dat je dan dagen lang in bed blijft liggen want zo mis je weer de nodige beweging die jouw lichaam nodig heeft maar een aantal keren op tijd naar bed gaan in een week zou absoluut geen kwaad kunnen!

Voeding

Als je een platte buik wil krijgen is jouw voeding ook een belangrijke factor. Probeer te minderen met ongezond voedsel of met junkfood. Deze zorgen er namelijk voor dat de vetlaag voor jouw spieren niet makkelijk zal verdwijnen of deze zal zelfs toenemen. Wanneer je gezonder en meer verantwoord gaat eten val je automatisch makkelijker af waardoor jouw spieren beter zichtbaar zijn bij jouw buik en de omvang zal hierdoor ook verminderen waardoor je dus automatisch een plattere buik krijgt. Wanneer je eet probeer dan in kleine porties te eten zodat jouw lichaam deze makkelijker kan verteren. wacht ook tot je echt honger hebt in plaats van dat je uit gewoonte gaat eten. Dit soort aanpassingen helpen enorm wanneer je een plattere buik wilt krijgen. Voedsel als bananen, komkommer, wortelen of ander rauw voedsel zijn ook goed voor je en helpen je om sneller die platte buik te krijgen.

Drink voldoende water

Buiten het letten op jouw voeding is het ook belangrijk dat je voldoende water drinkt! Drink ongeveer 2 tot 3 liter water per dag. Wanneer jouw lichaam goed gehydrateerd blijft zal deze een gezondere uitstraling krijgen en je zult hier ook makkelijker door afvallen wat resulteert in een platte buik. Mocht je echt moeite hebben met het drinken van water is het aan te raden om over te gaan op water met een smaakje. Denk hierbij aan limoenwater of  een ander drankje waar niet zoveel suikers in zitten. Dit soort drankjes zijn beter voor je en je zult hierdoor gezonder worden en makkelijker een platte buik krijgen.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 12    Gemiddelde: 5.5/5]

One thought on “een platte buik te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *