er ouder uit te zien

Wordt jouw ID echt overal gevraagd omdat je er te jong uitziet en wil jij er wel ouder uitzien? Dan kunnen de onderstaande tips misschien wel erg handig voor jou zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat je er ouder uit ziet zodat er niet meer zo vaak om jouw ID wordt gevraagd en misschien wel ergens binnenkomt waar je nog nette jong voor bent!

Benodigdheden

– Zelfvertrouwen
– Goede Kleding

Instructies

Heb vertrouwen in jezelf


Om er voor te zorgen dat je een oudere uitstraling hebt en dat je volwassener overkomt op andere mensen is het belangrijk dat je vertrouwen in jezelf hebt! Als je zelfvertrouwen toont dan kom je niet zo nerveus over alsof je jouw leeftijd moet verbergen en dit zorgt er weer voor dat jouw ID niet zo snel zal worden gevraagd. Kijk maar eens goed om je heen. De volwassenen om je heen lopen ook niet iedereen na te doen en verlegen ergens naar binnen maar zij lopen met zelfvertrouwen naar een entree en worden zo moeiteloos toegelaten. Ook al heb je niet zo’n vertrouwen in jouw uiterlijk zou dit er jou niet van moeten weerhouden om met een opgeheven hoofd rond te lopen. Wanneer je zelfvertrouwen uitstraalt is dat ook weer een teken van volwassenheid!

Let er op hoe je overkomt!

Het is belangrijk dat je goed op jouw houding let. zorg ervoor dat jouw houding correct is en dat je met een rechte rug loopt en dat je niet loopt te slenteren. Door een goede houding aan te nemen komt dit ook weer beter over op een ander en toont dit ook weer dat je genoeg zelfvertrouwen hebt om jezelf te laten zien. Volwassen mensen lopen niet met een kromme rug of slenteren met hun schoenen over de vloer. Zij hebben vaak een nette of een “normale” manier van lopen, zorg er dus voor dat jij dit ook zal krijgen. Verder is het ook belangrijk om op jouw houding tegenover anderen te letten. Praat niet te luid want dit is een teken van onvolwassenheid en zorg ervoor dat je goed luistert. Jouw taalgebruik kan hier ook erg belangrijk bij zijn. Zorg ervoor dat je nette woorden gebruikt en verbreed jouw woordenschat door bijvoorbeeld wat meer boeken te lezen. Wanneer jouw woordenschat erg beperkt is en je veel scheld zal dit worden gezien als kinderachtig of je valt zo door de mand dat je te jong bent. Vermijd ook straattaal! Dit is erg belangrijk om te weten want volwassenen gebruiken geen straattaal! vervang de woorden waar je normaal gesproken straattaal voor gebruikt door gewone Nederlandse woorden.

Blijf actueel

Als je er ouder wilt uitzien is het van belang dat je het nieuws meer in de gaten gaat houden. Je kunt indruk maken op anderen door over alle actuele nieuwtjes wel iets te weten en mee te kunnen praten. Wanneer je het de hele dag alleen maar over spelletjes en tekenfilms hebt zal dit niet helpen om ouder over te komen. Om up to date te blijven over alle actuele nieuwtjes kunt je bijvoorbeeld iedere ochtend proberen om de krant te lezen of om het nieuws te kijken. Op deze manier kun je vrij simpel overal op de hoogte van blijven.

Gedraag je volwassen

Om er ouder uit te zien is het verstandig om er op te letten dan je jezelf zo volwassen mogelijk gedraagt. Zorg er niet voor dat je altijd maar aanwezig bent en loopt te schreeuwen en aandacht loopt te trekken. Dit is kinderachtig en zo zul je veel jonger overkomen als je werkelijk wilt zijn. Kies bijvoorbeeld een volwassen beroemdheid en let op hoe deze zich gedraagt. Dit kan erg behulpzaam zijn om een nieuwe houding aan te nemen. Door goed op te letten hoe deze persoon praat loopt en zichzelf kleedt kun je al veel te weten komen over hoe je er ouder uit kunt zien.

Gepaste kleding

Leer het jezelf aan om jezelf gepast te kleden. De kleding die je draagt kan veel uitmaken of iemand jou jonger of ouder zou schatten. Als je kleding draagt met te veel plaatjes of kleurtjes zal je jonger over komen op een ander. Let goed op de huidige trends en probeer je hieraan te houden. Wanneer je jezelf wat zakelijker en netter zal kleden zal dit enorm kunnen helpen om er ouder uit te zien. Als je een meisje bent leer het jezelf dan aan om op hakken te lopen. Dit geeft jou een oudere uitstraling en je wordt er ook nog eens langer door! Probeer sportschoenen te vermijden en kijk eens naar wat nettere schoenen. Deze zul je wel een stuk saaier vinden maar deze zullen wel helpen om jou er ouder uit te laten zien. Petjes of veel te ruim zittende kleding moet je ontwijken en proberen niet meer te dragen omdat deze jou een jongere uitstraling zullen geven.

Verzorg jezelf om er ouder uit te zien

Als je naar de kapper gaat vraag dan niet om een schreeuwend kapsel zoals bijvoorbeeld een hanenkam maar probeer jouw kapsel zo volwassen mogelijk te maken. Er zijn maar zat volwassen kapsels die erg leuk zijn maar je moet de schreeuwerige kapsels wel uit de weg gaan omdat deze jou er niet ouder uit laten zien maar juist jonger. Als je jouw kapsel en de rest van jouw gezicht goed verzorgt zal dit ervoor zorgen dat je er ouder uitziet. Meiden moeten kinderlijke kapsels zoals 2 staartjes aan de zijkant van hun hoofd moeten proberen te vermijden want ook dit soort kapsels zorgen ervoor dat je er juist jonger uitziet! Een beetje make-up kan ook al wonderen doen! Dit geeft jou een volwassenere uitstraling wanneer je het op de juiste manier aan zult brengen. Wanneer je niet zo goed weet hou je met make-up om moet gaan kun je eventueel advies vragen bij een DA drogist of bij bijvoorbeeld een schoonheidssalon. Daar lopen vaak wel specialisten rond die het jou goed uit kunnen leggen.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 37    Gemiddelde: 3.7/5]

4 thoughts on “er ouder uit te zien

 1. Als je er echt veel te jong uitziet voor je leeftijd dan helpen bovenstaande adviezen niet.
  Het probleem ligt nl niet bij jou maar je omgeving.
  Als je er echt veel te jong uitziet dan ben je een buitenbeentje.
  Alles wat niet normaal is word verstoten cq geweerd.
  Als je bv 25 bent en je ziet eruit als 14 of 15 jaar dan kom
  bij de disco niet langs de portier.Als man hoef je niet een 22 jarige vrouw te versieren. Die lacht jou uit. je rijbewijs of ID geloven ze niet.
  Zelfs de douane niet.

  • Dat klopt, IK ben namelijk nog maar
   tien jaar jong. Op hoge hakken lopen
   zal vast ook niet helpen, ze zien het zo aan mijn gezicht dat ik nog maar tien jaar oud ben!

 2. ik vind deze tips nergens opslaan! je moet niet andere mensen nadoen anders ga je jezelf meer onzeker voelen omdat je niet op de anderen lijkt. je moet vooral jezelf zijn en doen wat jij leuk vind, anders gaat iedereen elkaar nadoen en is niemand meer uniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *