farmville te spelen

Farmville is een van de meest populaire spelletjes die je op Facebook kunt spelen. Farmville staat erom bekend dat het zeer verslavend is en dat je er heel veel tijd in kunt steken. Recentelijk is er ook een nieuwe versie van Farmville uitgekomen namenlijk Farmville 2! Dit bewijst dat het een populair spel is en dat er de moeite wordt genomen om het spel te blijven verbeteren.  Hieronder vind je enkele handige tips om Farmville te spelen.

Benodigdheden

– Een Facebook account
– Het spel Farmville of Farmville 2
– Vrienden op Facebook

Instructies

Begin rustig


Als je voor het eerst begint met het spelen van Farmville of Farmville 2 is het aan te raden om rustig te beginnen. Het is erg verleidelijk om meteen zo snel mogelijk een zo groot mogelijke boerderij te maken om zo op te scheppen bij jouw vrienden maar dit is niet verstandig als je kijkt naar het langere termijn. Het is verstandiger om wat rustiger te beginnen en jouw tijd te nemen om alles op jouw gemakje op te bouwen. Zo spaar je geld en zorg je er voor dat je op een later punt genoeg geld overhoud om duurdere dingen te kopen. Veel mensen maken de fout dat ze meteen in het begin al hun geld opmaken om een grote boerderij te krijgen en blijven zo later in het spel vastzitten omdat ze geen geld meer hebben.

Weet wanneer je gaat spelen

oogst tijd farmvilleHet is belangrijk om voor jezelf te weten wanneer je weer voor de volgende keer Farmville of Farmville 2 gaat spelen. Het is namelijk zo dat elke keer als je iets zaait het een bepaalde tijd duurt voordat het klaar is. Als je bijvoorbeeld zaadjes zaait die er 2 uur over doen voordat je ze kan oogsten moet je ervoor zorgen dat je binnen een bepaalde tijd deze zaadjes oogst. Wanneer je er te lang over doet om deze zaadjes te oogsten zullen de zaadjes onbruikbaar worden en heb je alles voor niets gezaaid. Houdt er dus goed rekening mee wanneer je weer kunt spelen bij het uitkiezen van welke zaadjes je gaat zaaien zodat jouw oogst zo optimaal mogelijk is! Als je veel kunt oogsten zul je ook makkelijk geld verdienen met Farmville of Farmville 2 en dit zorgt er dan weer voor dat je uiteindelijk meer uitbreidingen voor jouw boerderij kunt kopen en dat je jouw boerderij sneller kan uitbreiden.

Jouw boerderij uitbreiden

Ploeg toolWanneer je de benodigdheden hebt om jouw land uit te breiden is het aan te raden om dit te doen. Het kost je niet veel om jouw landje uit te breiden en als je meer land hebt kun je meer zaadjes oogsten en zaaien als jij dit wilt. Je kunt jouw landje uitbreiden door gebruik te maken van de “ploeg tool”. Je hoeft simpelweg alleen maar deze tool te selecteren en op een nieuw stukje land te klikken en zo kun jij jouw landje uitbreiden! Een grotere boerderij ziet er ook een stuk indrukwekkender uit en hier heb je ook veel meer ruimte om jouw boerderij beter in te delen en te versieren zonder dat jouw inkomsten erop achteruit gaan!

Let op jouw XP

Farmville xp verdienenTijdens het spelen van Farmville of Farmville 2 verdien je XP (experience points) met de handelingen die je doet. Als je zaadjes zaait of oogst verdien je ervaring en dit uit zich in XP punten. Door XP te verdienen kun je levellen en dit zorgt er weer voor dat je nieuwe tools en spulletjes kunt unlocken. Elke keer als je level verdien je geld of extra XP punten die je kunnen helpen om jouw boerderij te verbeteren. Voor sommige uitbreidingen heb je ook een bepaald level nodig dus het is wel aan te raden om zoveel mogelijk XP te verdienen zodat je een zo hoog mogelijk level hebt!

Dieren en bomen

Farmville DierenAls je het farmen een beetje onder de knie hebt en je een stabiel inkomen hebt met jouw oogst zou je kunnen kijken of je kunt experimenteren met dieren en bomen. Dieren en bomen zorgen ervoor dat je XP en extra geld verdient en deze kunnen later ook nog erg goed van pas komen. Wanneer je dieren en bomen toevoegt aan jouw boerderij zorg je er ook weer voor dat jouw boerderij er weer iets leuker uit komt te zien! Probeer ook een beetje te variëren met welke dieren je op jouw boerderij gebruikt. Elk dier is weer anders en je verdient met elk dier ook weer iets anders. Dit geld ook voor de verschillende bomen die je in Farmville of Farmville 2 kunt gebruiken.

Verdien lintjes!

Farmville lintjesBij het spelen van Farmville of Farmville 2 is het ook mogelijk om lintjes te verdienen. Deze lintje verdien je door bepaalde opdrachten te voltooien. De moeilijkheidsgraad van deze lintjes kan heel erg verschillen. Er zijn een aantal lintjes die erg makkelijk te verdienen zijn maar er zijn ook een heleboel lintjes te verdienen waar je erg veel moeite voor zou moeten doen. Wanneer je een lintje verdient zul je ook extra geld en XP verdienen. De hoeveelheid zal verschillen per lintje. Je kunt bijvoorbeeld een lintje verdienen door een aantal buren te hebben in Farmville. Je kunt lintjes blijven verdienen totdat je voor elk type lintje een blauw lint hebt verdient.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 4    Gemiddelde: 7.3/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *