fitter te worden

Fitter worden kan voor iedereen iets anders betekenen. Voor de een betekend fit worden om eindelijk in die ene broek te kunnen passen en voor een ander is fitter worden in staat te zijn om een marathon te lopen of om weer volledig te herstellen na een gezondheidsprobleem. In dit artikel behandelen we enkele manieren waarop jij weer fitter kunt worden en je het maximale uit jouw leven kunt halen!

Benodigdheden

– Doorzettingsvermogen
– Geduld

Instructies

De juiste instelling


Als je ernaar streeft om fitter te worden is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de juiste instelling hebt of krijgt. Wanneer je met de verkeerde instelling begint met het werken aan jouw doel om fitter te worden is jouw kans van slagen een stuk kleiner dan wanneer je er met je juiste instelling aan begint! Het is belangrijk dat je beseft dat je de aanpassingen die je toepast op jouw leven om fitter te worden vol zult moeten houden. Ook wanneer je jouw doel al hebt bereikt! Als je dit namelijk niet vol blijft houden heb je kans  dat de slechte gewoontes weer terug zullen komen en dat je geleidelijk weer een stuk minder fit zal worden en je hierdoor na verloop van tijd weer helemaal terug bij af zult zijn.

Meer dagelijkse beweging

Als je fitter wilt worden kun je dit bereiken door meer beweging aan jouw dagelijkse routine toe te voegen. Probeer bijvoorbeeld minder vaak de auto te pakken voor kleine afstanden en deze te fietsen of zelfs lopen. Dit soort kleine aanpassingen zorgen er al voor dat je een stuk meer beweging krijgt waardoor je fitter wordt! Als je genoeg dagelijkse beweging krijgt zorg je ervoor dat jouw lichaam in vorm blijft en dat je hier uiteindelijk ook veel meer energie door zult krijgen. Je kunt ook proberen om iedere dag een kleine activiteit in te plannen. Dit kan bijvoorbeeld een wandeling zijn. Door jouw lichaam voldoende in beweging te blijven houden zul je ervoor zorgen dat je fit blijft. Zorg er wel voor dat je varieert in jouw lichaamsbeweging. Wanneer je blijft variëren in jouw lichaamsbeweging zal het meer effect hebben en zo voorkom je ook nog eens dat de bewegingsactiviteiten saai zullen worden.

Voeding en drank

Het is ook belangrijk dat je jouw voeding en dranken in de gaten houdt. Let erop dat je niet te ongezond gaat eten of te veel dranken gaat nuttigen met heel veel suikers erin. Als je alleen maar ongezonde dranken nuttigt zal jouw lichaam hier niet beter van worden. Hier zitten namelijk alleen maar slechte stoffen in die jouw lichaam niet kan gebruiken om zichzelf gaande te houden. Door bijvoorbeeld iedere dag voldoende water te drinken zorg ej ervoor dat jouw lichaam goed gehydrateerd blijft waardoor jij jezelf een stuk fitter zal voelen. Een gezondere etensstijl kan er ook voor zorgen dat je meer energie krijgt van de voeding die je nuttigt. Dit zorgt er automatisch weer voor dat je een stuk fitter wordt in plaats van dat je alleen maar ongezond zou eten. Wanneer je gezondere dranken en voedsel zal nuttigen zal dit ook een positieve invloed hebben op jouw lichaam. Je zult merken dat je beter in je vel zal zitten en dat je bijvoorbeeld ook zult afvallen. Als je deze aanpassing vol kunt blijven houden zul jij jezelf steeds fitter voelen!

Zorg voor voldoende rust

Let erop dat jouw lichaam en geest voldoende rust krijgen! Als je niet genoeg rust neemt zal jouw lichaam niet genoeg de tijd krijgen om zichzelf te herstellen. Dit betekend dat het niet optimaal alle energie kan herpakken waardoor jij dus dagelijks een stuk minder energie hebt. Hierdoor ga jij jezelf alleen maar vermoeider voelen wat alleen maar erger zal worden als jij je rust niet neemt. Wanneer je voldoende slaapt krijgt jouw lichaam de kans om zich volledig te herstellen zodat je iedere dag met maximale energie kunt beginnen! Dit zorgt ervoor dat jij jezelf dus ook iedere dag een stuk fitter zal voelen wat een positief gevolg zal hebben op het vervolg van jouw dag aangezien je dan het maximale uit jezelf kan halen! Als je goed uitgerust bent kun je jezelf ook aanzienlijk beter concentreren wat jou in staat stel overal een stuk scherper op te reageren.

Wees zuinig op jezelf!

Om op een langere termijn fit te kunnen blijven is het belangrijk dat je zuinig bent op jezelf. Verzorg jouw lichaam goed en laat dit niet verslonzen! Als je nu jouw lichaam goed blijft verzorgen heb je er later meer voordeel van. Gewrichten en spieren zullen soepeler en gezonder blijven waardoor je jezelf ook later een stuk fitter zult voelen. Dit betekend niet dat je voor de rest van jouw leven in een plastic bubbel moet leven maar het gaat meer om kleine dingen zoals onderhoudt jouw lichaam goed door jezelf regelmatig na te laten kijken en eventuele wonden of breuken moet je goed laten helen. Op deze manier zul je hier later geen last van krijgen waardoor je makkelijker fit blijft.

Niet overdrijven!

Pas goed op dat je niet gaat overdrijven in jouw inspanningen om fitter te worden. Te veel van het goede is ook niet goed. Als je jezelf bijvoorbeeld te veel gaat inspanning bij de fitness loop je de kans dat je jezelf overtraind waar je later veel last van kunt krijgen. Als je te veel gaat sporten loop je ook een grotere kans op blessures. Zet dus haalbare doelen en weet wanneer je moet stoppen met meer te willen. Wanneer je nog niet gewent bent om veel lichaamsbeweging te krijgen is het belangrijk dat je de intensiteit en de duur van de bewegingen langzaam gaat opbouwen. Verwacht niet meteen van jezelf dat je alles aankunt. Als je dit geleidelijk opbouwt voorkom je dat je jouw spieren beschadigd door overbelasting en dit houdt jouw spieren in een betere conditie. Hetzelfde geld voor voeding en drank. houdt je aan normale hoeveelheden en probeer hier niet mee te overdrijven. Dit zal dan alleen maar een negatief effect hebben waardoor je het jezelf alleen maar moeilijker maakt om fitter te worden.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 3    Gemiddelde: 4/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *