flauwvallen te voorkomen

Sommige mensen kunnen veel last hebben van flauwvallen en herkennen het gevoel wel. Ze worden duizelig, licht in hun hoofd, krijgen last van een tunnel visie en ze krijgen klamme handen. Ze staan dan op het punt om flauw te vallen. Voor iedereen die hier wel eens last van heeft gehad kan het erg handig zijn om wat tips te hebben om flauwvallen te voorkomen. Wij hebben enkele tips verzameld die je erg veel kunnen helpen om flauwvallen te voorkomen.

Benodigdheden

– Vertrouwen
– Goede uitvoering van de tips

Instructies

Haal jezelf uit de huidige situatie


Als je het gevoel hebt dat je op het punt staat om flauw te vallen kun je het best jezelf even uit jouw huidige situatie verwijderen. Als je in een drukke omgeving staat is het verstandig om bijvoorbeeld even de kamer uit te gaan en ergens rustig te gaan zitten. Het is belangrijk dat je jouw gedachtes even ergens anders op focust. Je kunt ook het best iemand anders ervan op de hoogte stellen dat je jezelf onwel voelt en dat je het gevoel hebt dat je flauw kunt vallen. Zo kan deze persoon ook even een oogje in het zeil houden voor je en deze persoon kan je dan ook helpen om even tot rust te komen en ergens anders aan te denken. Dit hoeft niet eens een bekend persoon te zijn. Je zou dit desnoods ook even aan een vreemde kunnen vragen die in de buurt is.

Kalmeer

Wanneer je het gevoel hebt dat je flauw gaat vallen is het belangrijk dat je jezelf probeert te kalmeren. Wanneer je jezelf goed kunt kalmeren is de kans groot dat je op deze manier het flauwvallen kunt voorkomen. Ga ergens rustig zitten en zorg dat je voldoende zuurstof binnenkrijgt. Haal een aantal keren heel diep adem en laat jouw hartslag weer helemaal rustig worden. Om jezelf te kunnen kalmeren kan het ook helpen om even achterover te zitten en jouw ogen even te sluiten. Op deze manier kun je jouw gedachtes even af laten dwalen zodat je jezelf hierna weer kunt herpakken. Jouw hersenen moeten extra geprikkeld worden en de kans krijgen om voldoende zuurstof op te nemen en dit maakt het diepe ademhalen zo belangrijk om het flauwvallen te kunnen voorkomen. Probeer er ook voor te zorgen dat als je onwel wordt er niet te veel mensen om jou heen komen staan. Het is natuurlijk dat iemand bezorgd om je zal worden en zal willen zien hoe het met je gaat maar als meerdere mensen dit doen zullen ze de ruimte om je heen verkleinen en ervoor zorgen dat je minder goed de zuurstof om je heen kunt opnemen.

Hoofd tussen jouw benen of even liggen

Als je het gevoel hebt dat je gaat flauwvallen en je bent in een omgeving waar je even kan liggen of zitten is het belangrijk dat je hier even de tijd voor neemt. Ga bijvoorbeeld even op een stoel zitten met jouw hoofd tussen jouw benen of als het mogelijk is kun je even op een bed gaan liggen met jouw benen iets in de lucht. Dit is nodig zodat er weer voldoende bloed naar jouw hoofd zal stromen. Flauwvallen wordt vaak veroorzaakt omdat er niet voldoende bloed naar jouw hoofd kan stijgen of juist omdat het te snel naar jouw hoofd stijgt. Wanneer je dus onwel wordt en denkt flauw te vallen is het dus belangrijk dat je langzaam tot rust komt en het bloed een beetje helpt om terug naar jouw hoofd te stijgen.

Drink iets

Om het flauw vallen tegen te kunnen gaan kun is het aan te raden om iets te drinken. Probeer iets te drinken waar calorieën in zitten of waar suikers in zitten. Dit soort drankjes kunnen je even een stukje wakkerder maken door de kleine hoeveelheid energie die je ervan krijgt. Mocht er geen drankje in de buurt zijn die deze stoffen bevatten zou een glas water ook goed zijn om te drinken.

Neem de tijd

Mocht je in de situatie zitten dat je net bent flauwgevallen of als je net het gevoel hebt gehad dat je ieder moment flauw kunt vallen neem dan even goed de tijd om te herstellen voor je weer verder gaat met jouw normale activiteiten anders loop je de kans dat je weer flauw zult vallen. Het is aan te raden om 10 tot 15 minuten even rustig tot jezelf te komen nadat je bent flauwgevallen voor je weer verder gaat met waar je mee bezig was. Zo heb je de grootste kans dat je het voorkomt dat je straks weer flauw zult vallen.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 35    Gemiddelde: 4.7/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *