gezonder te eten

Heel veel mensen eten tegenwoordig veel te ongezond. Dit resulteert in veel te veel ziektes zoals obesitas en verschillende hart en vaat ziektes. De meeste mensen die ongezond eten weten dit ook wel van zichzelf maar weten niet echt goed hoe ze hier verandering in kunnen brengen omdat ze nu eenmaal een bepaalde eetgewoonte hebben. Hieronder vind u enkele tips hoe je gezonder kunt eten en jouw eetpatroon licht kunt aanpassen.

Benodigdheden

– Doorzettingsvermogen
– Groente of fruit
– Vertrouwen in een goede afloop

Instructies

Is dit wat je wilt?


Om gezonder te eten moet je jezelf eerst goed afvragen of je dit ook daadwerkelijk wilt. Als je eigenlijk helemaal niet gezonder wilt eten dan heeft het niet veel zin om het te proberen want dan zul je snel terugvallen in jouw oude gewoontes en weer ongezond beginnen te eten. Probeer jouw nieuwe eetgewoonte goed vol te houden want hoe langer je het volhoud hoe makkelijker het is.

Probeer te combineren!

Om gezonder te eten wanneer je eigenlijk helemaal niet van groentes of fruit houdt is het verstandig om bij jouw maaltijden te beginnen met kleine porties groenten. Je moet jezelf namelijk wel de kans geven om aan deze aanpassing te wennen. Wanneer je meteen enorme hoeveelheden groente bij jouw eten maakt zul je heel snel afhaken omdat de veranderen te groot is! Probeer de groenten te combineren met een smaakverfijner of een lekker sausje bijvoorbeeld. Op deze manier muskeer je de smaak van de groentes die je niet lust en is het minder vervelend om de groentes te eten. Misschien ga je het zelfs lekker vinden ook! Wanneer je de groentes combineert met de rest van de maaltijd zal de smaak van de groente ook niet zoveel opvallen. Het is zelfs zo dat als je maar een kleine hoeveelheid groente met een grotere hoeveelheid van iets anders eet je de smaak van de groente helemaal weg kunt krijgen!

Eet fruit!

An apple a day keeps the doctor away is niet zomaar een engelse gezegde! Probeer iedere dag een stuk fruit mee te nemen naar je werk of naar school. Een appel of een banaan heb je zo op en wanneer je volhoud om dit iedere dag te doen leef je al een heel stuk gezonder!

Minder slechte dranken

Minder de mate waarin je frisdrank, energiedrank of koffie drinkt. Te veel van deze dranken kan erg slecht voor je zijn en probeer deze drankjes dan ook te vervangen door iets gezondere drankjes. Dit betekent niet dat je iedere dag tomatensapjes of wortelsapjes moet drinken maar probeer bijvoorbeeld drankjes als cristal clear of spa. Deze zijn al een stuk beter voor de gezondheid en kunnen nog erg lekker zijn ook!

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 4    Gemiddelde: 5.3/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *