jouw hersenen te trainen en te verbeteren

Hoewel wij altijd onze hersenen gebruiken wil dit niet zeggen dat we deze ook altijd aan het trainen zijn. Om jouw hersenen in een optimale conditie te houden en deze zoveel mogelijk te verbeteren moet je op een aantal dingen letten. Wij hebben een aantal handige tips en tools verzameld die jouw kunnen helpen om jouw hersenen te trainen en te verbeteren zodat je hier het maximale uit kunt halen!

Benodigdheden

– Hersenen (jouw eigen)

Instructies

Leer jouw minpunten kennen


Om jouw hersenen zo goed mogelijk te kunnen trainen en hier het maximale uit te kunnen halen is het belangrijk dat je leert wat jouw zwakke kanten zijn. Iedereen heeft zo zijn of haar zwakke kanten die veel moeilijker zijn om te trainen. De een kan erg handig zijn met talen terwijl een ander hier alle bekende trucs en leermethodes op toe kan passen zonder hier maar een beetje wijzer van te worden. Probeer er dus achter te komen waar jouw zwakke punten liggen en houdt er rekening mee dat je hier dan ook veel moeite mee kunt hebben. Door bewust te zijn van jouw zwakke punten zal het makkelijker worden om het maximale uit jouw hersenen te halen!

Goed eten en bewegen

Voldoende beweging krijgenHoewel dit voor sommige mensen als basiskennis zal klinken zullen er ook maar zat mensen zijn die nog niet het belang van een goede beweging en een goed eetpatroon beseffen. Jouw lichaam en jouw hersenen hebben namelijk altijd brandstoffen nodig om optimaal te kunnen functioneren. Door ervoor te zorgen dat je goed en gezond eet help je jouw lichaam en jouw hersenen om in een gezonde conditie te blijven wat er weer voor zorgt dat deze beter kunnen presteren. Een gezond eetpatroon zorgt er ook voor dat je standaard iedere dag veel meer energie hebt waardoor je scherper aan de dag kan beginnen en waardoor je ook langer jouw concentratie kunt behouden. Door ervoor te zorgen dat je voldoende lichamelijke beweging krijgt houdt je jouw lichaam in een goede conditie wat er ook voor zorgt dat je meer energie krijgt. Wanneer je jouw lichaam niet goed onderhoudt kunnen jouw hersenen ook niet optimaal werken omdat je dan veel minder energiek zal zijn wat weer ten koste zal gaan van jouw vermogen om jezelf te kunnen concentreren om nieuwe informatie. Als jouw concentratie niet optimaal is kunnen jouw hersenen nieuwe informatie ook niet goed verwerken waardoor je dus niet zo snel iets nieuws kunt leren.

Ontspannen / mediteren

Hersenen ontspannenJouw hersenen hebben van tijd tot tijd hun rust nodig. Als je jouw hersenen geen rust gunt zullen deze op een gegeven moment overbelast zijn en dit zal een erg negatief effect hebben op jouw vermogen om nieuwe dingen te leren en op jouw totale functioneren. Het is dus belangrijk dat je er goed op let dat je geen last zult krijgen van overbelasting van jouw hersenen of stress. Wanneer een persoon gestresst is maakt hij of zij niet meer optimaal gebruik van zijn of haar hersenen wat ervoor zal zorgen dat deze persoon veel minder effectief zal functioneren. Je kunt ervoor zorgen dat jouw hersenen ontspannen door bijvoorbeeld te mediteren. Doordat je zou mediteren neem je jouw gedachtes helemaal weg van eventuele stressvolle situaties en maak je jouw gedachtes even helemaal leeg. Dit zorgt er dan voor dat jouw hersenen even tot rust kunnen komen en dat zij zichzelf even opnieuw kunnen opladen. Je kunt natuurlijk ook op een andere manier voor ontspanning zorgen als mediteren niets voor jouw zou zijn. Het is alleen dan wel belangrijk dat hier niet te veel hersenactiviteit voor nodig zal zijn.

Sudoku

Sudoku spelenOm jouw hersenen te trainen kun je jezelf voornemen om iedere dag een sudoku puzzel op te lossen. Je bent hier maar een korte tijd mee bezig en als je dagelijks een sudoku puzzel op zou lossen train je jouw vaardigheden om problemen op te lossen en je traint jezelf om sneller verbanden te kunnen zien. sudoku is ook nog eens een leuk en verslavend spelletje dus het zou een leuke bezigheid kunnen zijn om jouw hersenen te blijven trainen. Je kunt tegenwoordig bijna overal wel een sudoku puzzel vinden. In bijna iedere krant staat wel een puzzel die je bijvoorbeeld s’ochtends zou kunnen maken wanneer je de krant zou lezen. Er zijn ook verschillende Iphone en Android apps te vinden waar je sudoku kunt spelen.

Iedere dag een rekensommetje

Door iedere dag een aantal simpele rekensommetjes op te lossen zorg je ervoor dat je minder afhankelijk zult worden van een rekenmachine. Doordat we steeds makkelijker naar een rekenmachine grijpen bij zelfs de simpelste sommetjes zorgen we ervoor dat we onze hersenen steeds minder gebruiken. Dit zorgt ervoor dat we dus zelfs bij de meest simpele rekensommetjes moeite gaan krijgen. Probeer dus iedere dag een aantal simpele sommetjes op te lossen zonder de hulp van een rekenmachine om zo op deze manier jouw hersenen extra te trainen.

Iedere dag iets nieuws leren

wikipedia logoProbeer dagelijks iets nieuws te leren of iets nieuws te lezen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld naar wikipedia te gaan en te zoeken naar een random artikel. Deze functie van wikipedia geeft jou een willekeurig artikel die je dan vervolgens kunt lezen. Op deze manier houdt je jouw hersenen actief bezig en zul je iedere dag weer iets nieuws erbij leren. Doordat jouw hersenen dan iedere dag bezig zullen zijn met het verwerken van nieuwe informatie zorg je ervoor dat ze iedere dag goed getraind zal worden. Dit zorgt er ook voor dat jouw hersenen in een zo optimaal mogelijke conditie blijven.

Braintraining apps

Er zijn ook verschillende brain training apps te vinden voor de Iphone en voor Android. Deze apps geven jou dagelijks een aantal kleine oefeningen die jou helpen om jouw hersenen te trainen. Het zijn steeds een aantal oefeningen die elke keer een ander deel van jouw hersenen zullen trainen. Je traint niet alleen vaardigheden om te kunnen rekenen maar je traint ook verbanden leggen en logica. Door deze oefeningen dagelijks te doen zullen jouw hersenen in een zo optimaal mogelijke conditie zijn.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 24    Gemiddelde: 5.2/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *