kleiner te lijken

Hoewel het in feite niet mogelijk is om jouw lengte verminderen is het wel mogelijk om jouw lengte wat minder op te laten vallen. Er zijn kleine aanpassingen die je kunt toepassen om jouw lengte wat minder opvallend te maken en om kleiner te lijken. Wij hebben enkele handige tips voor je verzameld die hier voor kunnen zorgen en hebben deze hieronder op een rijtje voor je gezet.

Benodigdheden

– Zelfvertrouwen
– Juiste kleding

Instructies

Let op jouw houding


slouchingVeel langere mensen hebben de neiging om er onderuitgezakt bij te lopen omdat ze zich een beetje schamen voor hun lengte. Wanneer je kleiner wilt lijken is dit echter niet zo verstandig om te doen. Wanneer je er onderuitgezakt bij loopt trek je de aandacht naar het feit dat je niet zo trots bent op jouw lengte waardoor jouw lengte juist extra op zal vallen. Wees tevreden met jouw lichaam en schaam je dus ook niet voor jouw lengte. Er onderuitgezakt bijlopen is ook nog een erg slecht voor jouw rug wat weer voor andere problemen kan zorgen.

Let goed op waar je staat of zit

kleiner lijkenAls je lang bent kan het heel veel verschil maken waar je gaat staan of zitten. Als je op bijvoorbeeld een feestje bent kan het helpen om ervoor te zorgen dat jouw lengte niet zo opvalt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je veel met andere lange mensen praat. Dit betekend niet dat je kleinere mensen moet ontwijken maar het is het verstandigst om op zo’n moment dan naast de langste van de groep te staan zodat jouw lengte niet zo op zal vallen. Probeer ook te zitten wanneer het mogelijk is. Wanneer je zit valt het niet zo snel op als je lang bent en dit zal al helemaal niet opvallen wanneer je in gezelschap bent waarbij sommige mensen staan en sommige zitten. Let er ook op dat je niet op een verhoging staat wanneer je met iemand praat. Als je bijvoorbeeld met iemand aan het praten bent terwijl jullie op een trap staan is het slim om een trede lager te staan zodat jullie wat meer op een niveau zullen staan.

Draag de juiste schoenen

hoge schoenAls vrouw zijnde is het logisch dat je hoge hakken moet vermeiden om kleiner te lijken. Door de hoge hakken wordt je namelijk alleen maar langer en dit is juist wat je dan niet zou willen. Probeer zoveel mogelijk platte schoenen te dragen zodat je minder hoog zult staan. Let er wel op dat je dit niet op formele gelegenheden gaat doen want dan zal het juist opvallen als jij de enige bent die niet op hakken zal lopen. Wanneer je schoenen met een ronde punt draagt zorgt dit ervoor dat jouw voeten een stuk kleiner ogen dan wanneer je schoenen met een puntige punt zal dragen. Schoenen die nog een lintje of bandje hebben die om je enkel moet zorgen er ook voor dat je een stukje kleiner lijkt. Dit zou een goede oplossing kunnen zijn wanneer je hakken zal moeten dragen.

Draag de juiste topjes

lang shirtWanneer je kleiner wilt lijken is het belangrijk dat je erop gaat letten dat je ook de juiste topjes aan zal doen. Het juiste topje kan er namelijk voor zorgen dat je wat kleiner lijkt. Probeer langere shirts of topjes te dragen in combinatie met een lang jasje of iets dergelijks. Doordat jouw topje wat langer is zorg je ervoor dat jouw benen wat korter lijken wat er weer voor zal zorgen dat je zelf wat kleiner lijkt. Het is slim om verticale strepen of te strakke topjes uit de weg te gaan als je kleiner wilt lijken want deze zullen jou alleen maar een langere uitstraling geven.

Draag de juiste broeken

kleding om kleiner te lijkenDe juiste broek of het juiste rokje kan ervoor zorgen dat jouw benen een stuk kleiner ogen. Door bijvoorbeeld ingekorte broeken te dragen of driekwarts broeken te dragen zorg je ervoor dat je een stukje kleiner lijkt. Let erop dat je niet te strakke broeken draagt want dit trekt de aandacht weer meer naar de lengte van jouw benen en dit zorgt er dan weer voor dat jouw lengte op zal vallen. Als je een rok draagt is het slim om een langere rok te dragen zodat jouw lange benen minder opvallen of om een rok te dragen met bijvoorbeeld wat laagjes of iets dergelijks. De laagjes zorgen ervoor dat de aandacht van jouw lengte wordt gehaald en dat jouw lengte zo dus minder op zal vallen. Wanneer je als klein persoon ook teveel laagjes zal dragen zal dit ervoor zorgen dat je alleen maar kleiner zult lijken.

Zorg voor afbreking in jouw kleding

laagjes kledingOm een kleinere uitstraling te krijgen moet je ervoor zorgen dat er een soort van afbreking in jouw kleding zal ontstaan. Als je kleding draagt die geheel door zal lopen in een zelfde kleur zul je alleen maar langer lijken. Probeer er dan dus ook voor te zorgen dat er een kleurverschil is met jouw topje en jouw broek of rok. Je kunt er eventueel ook voor zorgen dat jouw lengte een beetje wordt afgebroken door bijvoorbeeld een wat bredere riem over een rok of jurk te dragen. Dit kan je helpen om een kleur in een langere jurk af te breken zodat je toch kleiner zult lijken.

Jouw kapsel

hoog haarHet is ook verstandig om een kapsel uit te kiezen waardoor je minder lang zult lijken. Als je jouw haar op zult steken of je zou ervoor kiezen om stekels of een hanenkam te nemen dan zorg je er juist voor dat je alleen maar langer zult ogen. Een kapsel in laagjes zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je er wat kleiner uitziet. Je kunt hiervoor het best even advies vragen bij een kapsalon als je nog niet zo goed weet wat je met jouw haar kunt doen om kleiner te lijken. Zij kunnen jou goed advies hierover geven en kappers kunnen jou ook vertellen wat voor soort kapsel het beste bij jouw gezicht past.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 27    Gemiddelde: 4.7/5]

One thought on “kleiner te lijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *