lenig / leniger te worden

Vraag jij jezelf wel eens af wat je zou moeten doen om lenig te worden? Dan hebben wij enkele tips verzameld om dit te kunnen bereiken. Het belangrijkste om te weten als je lenig wilt worden of als je leniger wilt worden is dat dit niet in een korte periode te behalen is. Dit kost tijd en zal langzaam maar zeker vooruitgang tonen.

Benodigdheden

– De juiste oefeningen
– Geduld

Instructies

Rek en strek oefeningen doen


Als je lenig of leniger wilt worden is het belangrijk dat je jezelf voorneemt om iedere dag ongeveer 30 minuten minimaal bezig te zijn met oefeningen om jezelf leniger te maken. Deze oefeningen verschillen per spiergroep die je wilt trainen. Zorg ervoor dat je weet welke oefeningen je zou moeten doen om jouw doel te bereiken. Wanneer je dit niet weet vraag dan om tips bij iemand die hier wel verstand van heeft. Een instructeur bij de fitness zou je hier ook verder mee kunnen helpen. Als je dit dagelijks vol blijft houden zul je het meest effectief vooruitgang boeken en uiteindelijk een stuk leniger worden.

Bouw de oefeningen langzaam op

Als je weet welke oefeningen je moet uitvoeren om jouw doel te bereiken is het belangrijk dat je de intensiteit langzaam opbouwt. Rek jouw spieren langzaam steeds verder op en geeft ze de kans om elke keer een klein beetje leniger te worden. Pas erop dat je niet meteen te ver wilt gaan! Rek elke keer net zover tot de spier goed op spanning staat en ga daarna niet meer verder. Wanneer je dit wel doet loop je het risico dat je de spier scheurt. Het leniger maken van een spier kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen omdat dit in kleine stapjes vooruitgang zal tonen. Je zult hier dus echt veel geduld mee moeten hebben en dan zul je merken dat je na een tijdje echt steeds leniger zult worden. Wat je ook zou kunnen doen is voor jezelf meten hoe ver je kunt gaan en dan om de zoveel weken nog een keer dezelfde oefening meten. Zo kun je zien of je al een beetje vooruitgang aan het maken bent wat jou op zijn tijd weer kan motiveren om door te blijven gaan!

Zorg voor supervisie

Als je niet weer waar je mee bezig bent of als je hier niet al te veel verstand van hebt  is het heel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niet alleen bent. Zorg er dus voor dat er altijd iemand aanwezig is als supervisie want wanneer je dit niet zou doen loop je de kans dat het flink mis kan gaan! Veel fitness zalen hebben bijvoorbeeld veel personeel beschikbaar die dit voor je zouden kunnen doen.

Let op jouw voeding

Als je lenig wilt worden is het belangrijk dat je ook op jouw voeding gaat letten. Zorg ervoor dat je gezonder gaat eten en dat je ervoor zorgt dat je goed gehydrateerd blijft. Als je ervoor zorgt dat je voldoende proteïne en calcium binnenkrijgt gecombineerd met een goede hydratatie verklein je de kans op blessures en spierscheuringen. Door jouw gezonde voeding zorg je ervoor dat jouw spieren in optimale gezondheid blijven en dus minder makkelijk zullen scheuren.

Zeer is goed maar pijn niet!

Als je lenig wilt worden of juist leniger moet je weten dat het normaal is dat jouw spieren zeer gaan doen wanneer je deze hebt opgerekt. Je zorgt er eigenlijk voor dat ze net iets verder gaan dan hun maximum om de volgende keer juist net iets verder te kunnen. Dit ga je dus wel in jouw spieren voelen! Dit betekend niet dat het heel veel pijn moet gaan doen! Let erop dat je dus niet TE ver gaat! want dit kan voor ernstige blessures zorgen! Een goede manier om je goed voor te bereiden op jouw rek en strek oefeningen is door een goede warming up te doen. Wanneer je jouw spieren goed opwarmt voor je deze gaat rekken en strekken zorg je ervoor dat het bereik van de spieren vergroot. Je verkleint hiermee ook de kans op spierscheuringen en andere blessures.

Zoek eventueel een passende sport

Als je niet het vertrouwen hebt dat je dit lang vol zult houden is het een mogelijkheid om een passende sport te zoeken waar je lenig van zult worden. Turnen, dansen of yoga zijn enkele voorbeelden van sporten waardoor je leniger kunt worden. Het zou dus tot een van de mogelijkheden behoren om je hier verder in te verdiepen. Het voordeel van groepsactiviteiten is dat je gemotiveerd blijft en door je medesporters zult worden gemotiveerd. Er zijn dus opties genoeg over waar je jouw oefeningen uit zou kunnen oefenen dus is het aan jezelf waar jouw voorkeur ligt. Zolang jij jouw oefeningen vol blijft houden zul je uiteindelijk lenig worden of als je dit al een beetje bent zul je leniger worden.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 33    Gemiddelde: 4.2/5]

7 thoughts on “lenig / leniger te worden

  1. heel erg interessant!
    ik zit zelf ook op turnen en wou ook leniger worden
    ik heb het een half jaar gedaan
    en nu kan ik de split en spagaat hele maal!
    succes met de web site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *