meteen meer zelfvertrouwen te krijgen

Kun jij het wel gebruiken om meteen meer zelfvertrouwen te krijgen om zo het maximale uit jezelf te halen? Wordt jij wel eens vaker gelimiteerd door jouw gebrek aan zelfvertrouwen en zou jij hier wel eens wat aan willen doen? dan hebben wij enkele handige en bruikbare tips verzameld waardoor jij meteen meer zelfvertrouwen kan krijgen om zo alle problemen met vooruitgestoken borst tegemoet te gaan!

Benodigdheden

– Geloof in jezelf

Instructies

Wat kan er gebeuren?


Wanneer je voor een probleem komt te staan of je een moeilijke situatie tegemoet gaat vraag jezelf dan als eerst “wat is het ergste wat er zou kunnen gebeuren?” . Het komt veel te vaak voor dat we kleine probleempjes veel te groot maken door er problemen in te zien die er helemaal niet zijn. Als wij onze energie meer zouden steken in het aanpakken van kansen en het proberen te behalen van onze doelen, zouden we veel meer bereiken. Neem actie bij de dingen waar je controle over hebt en minimaliseer de risico’s bij de dingen waar je dit niet over hebt. Dit geeft jou meteen meer zelfvertrouwen omdat je zo meer controle en invloed hebt om de dingen om je heen.

Visualiseer

Wanneer je iets voor de eerste keer moet doen is het handig om meteen meer zelfvertrouwen te krijgen omdat je meestal niet echt het geloof erin hebt dat het gaat lukken. Op zo’n moment moet je jezelf visualiseren dat je dit al eens eerder hebt gedaan. Beeld je in hoe je de taak volbrengt en dat het succesvol afloopt. Hoe beter je het jezelf visualiseerd ¬†hoe beter het effect hiervan zal zijn. Je kunt hierdoor meteen al meer zelfvertrouwen krijgen doordat jouw gevoel over deze taak een stuk beter wordt. Je bereid jezelf op deze manier een beetje voor op wat er gaat komen en je denkt alvast een beetje na over hoe je alles aan zult pakken. Wanneer je hierdoor iets beter bent voorbereid zul je jezelf zekerder voelen over wat je gaat doen! De taak zal in de meeste gevallen dan ook vanzelf gaan en je zult je hier niet meer zo druk over maken.

Copy / Paste

Vind iemand die al veel zelfvertrouwen heeft in de taak die je moet uitvoeren. Waneer je het gedrag en manier van aanpak van zo’n persoon overneemt geeft je dat meer vertrouwen in dat je de taak goed uit zal voeren. Wanneer er de mogelijkheid is kun je ook eens met deze persoon praten om te zien hoe hij deze taak precies aanpakt en op deze manier kun je er dan achter komen waarom hij of zij hier zoveel zelfvertrouwen in heeft.

Wat als?

Je kunt jezelf ook afvragen hoe je zou doen als je meer zelfvertrouwen had. Hoe zou je bewegen? Hoe zou je praten? Hoe zou je bepaalde dingen aanpakken? Wat zou je jezelf van binnen vertellen om je zover te krijgen om een taak goed uit te voeren? Door jezelf dit soort vragen te stellen denk je iets beter na over hoe het ook zou kunnen. Vraag jezelf dan ook af Waarom je niet zo kan doen? Probeer het als een soort van acteren te zien en acteer een tijdje alsof je deze zelfverzekerde persoon bent. Wanneer je dit een tijdje doet zal dit in sommige gevallen uitgroeien tot een gewoonte en hoef je niet meer te acteren.

Wie niet waagt, wie niet wint

Bedenk jezelf dat van alle dingen die je NIET probeert je ze ALLEMAAL verliest! Alles wat je niet doet kun je dus ook niet goed doen of winnen. Analyseer de taak eens op een andere manier. Is dit nu echt zo’n big-deal? Door eens op een andere manier naar een taak te kijken kun je inzien dat het eigenlijk allemaal wel meevalt. Als je soms eens een risico neemt heb je al heel veel meer kans van slagen dan wanneer je niets doet dus het zou het proberen waard moeten zijn. Wie weet gaat het zelfs goed!

Be positive!

Bekijk alles van een positieve kant. Laat jezelf niet toe om jezelf ergens uit te praten. Elimineer dat negatieve stemmetje in je hoofd en maak er iets vrolijks van. Door alles van een positieve kant te bekijken zie je ook de voordelen ervan in en de dingen die je ermee kunt bereiken. Wanneer je dat negatieve stemmetje kunt elimineren krijg je vanzelf meteen meer zelfvertrouwen!

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 7    Gemiddelde: 4.9/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *