milieubewust te leven

Dat de aarde steeds meer wordt vervuild is geen nieuws meer maar dat betekend wel dat hier iets aan gedaan moet worden. Veel mensen weten niet zo goed hoe ze milieubewust kunnen leven zonder dat ze hier al te veel voor moeten aanpassen. Wij hebben enkele handige tips verzameld waardoor jij milieubewuster kunt leven en zo jouw steentje bij kunt dragen aan het milieuprobleem van de wereld.

Benodigdheden

– Discipline

Instructies

Iets minder vlees eten


Als je milieubewuster wilt gaan leven kun je overwegen om minder vlees te eten. Dit betekend niet dat je voortaan als vegetariër door het leven moet gaan maar je kunt wel proberen om iets minder vaak vlees te eten en dit te vervangen door iets anders. Doordat er nog zoveel vraag naar vlees is wordt er steeds meer natuur weggehaald om stukken land klaar te maken om dieren op te houden. Voor natuurlijke producten zoals groenten en fruiten is minder land nodig dus wanneer er minder vlees wordt gegeten behouden we meer natuur.

Afval scheiden

afval scheidenDoor jouw afval te scheiden leef je al een stuk milieubewuster. Het zal in het begin misschien even wennen zijn omdat je wel een kleine aanpassing moet toepassen bij jou thuis maar over het algemeen hoeft dit maar een kleine moeite te zijn. Door restafval en plastic van elkaar te scheiden kan jouw afval beter worden gerecycled en help je mee aan een betere afvalverwerking. Je kunt plastic van de rest van jouw afval scheiden door dit bijvoorbeeld in een apart zakje te doen die je bij jouw prullenbak hangt. Zo hoef je niet al te veel moeite te doen om het plastic ergens anders te verzamelen. In verschillende gemeentes heb je ook al ondergrondse afvalcontainers waar je jouw afval gescheiden weg kunt gooien. Als je jouw afval niet goed zou scheiden zorg je ervoor dat bij het vernietigen van het restafval er onnodig veel schadelijke stoffen vrij zullen komen die de ozonlaag aan zullen tasten. Wanneer je jouw afval wel zou scheiden zorg je ervoor dat dit gerecycled kan worden zodat er minder grondstoffen moeten worden verzameld voor het maken van nieuwe producten omdat het gerecyclede materiaal gebruikt kan worden.

Maak optimaal gebruik van papier

Wanneer je notities moet maken maak dan gebruik van gerecycled papier en zorg er dan voor dat je beide kanten van het papier gebruikt. Wat veel mensen doen is maar een zijde van het papier gebruiken en dan wordt het papier vervolgens al weggegooid. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van ringmappen kun je makkelijk het papier omdraaien  en de andere zijde beschrijven. Zo bespaar je heel veel papier wat weer zijn steentje bij zal dragen voor een beter milieu.

Geen plastic tasjes meer

plastic zakjesAls je milieubewust wilt leven kun je voortaan bij de supermarkt ervoor kiezen om niet meer gebruik te maken van plastic tasjes maar om zelf een tasje mee te nemen voortaan. Er zijn al speciale milieuvriendelijke boodschappentasjes gemaakt die je kunt gebruiken. Deze zijn minstens net zo stevig als de plastic tassen van de supermarkt en vaak zelfs steviger. Doordat je geen gebruik meer zou maken van deze plastic tasjes hoeven deze minder gemaakt te worden voortaan en zorg je ervoor dat er dus ook minder plastic afval zal ontstaan.

Elektronische aparaten

Wanneer je weer eens een elektronisch apparaat moet kopen kun je in de toekomst ook eens kijken naar hoe goed dit apparaat voor het milieu is. Er zijn heel veel alternatieve apparaten te verkrijgen die ontworpen zijn om goed voor het milieu te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kopen van een Tv. Als je een Tv moet kopen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een LED Tv, deze zijn milieuvriendelijker en zijn ook gemaakt om energie te besparen. Dit soort kleine details kunnen al veel helpen bij het milieubewuster leven en het schoner houden van de planeet.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 11    Gemiddelde: 5.4/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *