ouders over te halen

Ieder kind kent wel het probleem dat ze hun ouders niet kunnen overhalen om iets te mogen of kunnen doen. Het lijkt wel alsof het onmogelijk is om hun gedachtes te veranderen en jou je zin te geven. Wij hebben enkele handige tips verzameld die jou kunnen helpen om dit mogelijk te maken en om jouw ouders over te halen om jou je zin te geven. Let er wel op dat dit niet garantie geeft dat dit altijd zal werken maar het valt natuurlijk altijd te proberen.

Benodigdheden

– Ouders
– Iets dat je wilt

Instructies

Goede voorbereiding


Als je iets aan jouw ouders wilt vragen is het belangrijk dat je jezelf goed voorbereid op wat je wilt vragen. Onderzoek van te voren eerst goed wat je nu precies wilt vragen zodat je eventuele vragen van jouw ouders ook meteen kunt beantwoorden. Als je dit niet goed zou doen zou het namelijk meer als een opwelling overkomen en zal jouw vraag niet altijd even serieus worden genomen. Als je bijvoorbeeld een telefoon zou willen kopen kun je van te voren alvast onderzoeken hoe duur de telefoontjes zijn die je eventueel zou willen en hoeveel een abonnement zou kosten bij deze telefoon. Zo zullen jouw ouders meer informatie over hetgeen wat je wilt hebben en kunnen ze beter beoordelen wat ze hier nu precies van vinden. Als je bijvoorbeeld een hond zou willen kun je van te voren onderzoeken hoeveel onderhoud een bepaald ras nodig zou hebben en wat voor voedsel en dergelijke deze hond nodig zou hebben. Wanneer je dit op een doordachte en gestructureerde manier uit zou leggen zullen jouw ouders een beter gevoel bij het idee hebben en eerder de indruk hebben dat je hier daadwerkelijk goed over hebt nagedacht.

Onderbouw jouw mening

Zorg ervoor dat je jouw mening kunt onderbouwen en dat jouw ouders hier niet zelf onderzoek naar moeten doen. Als je bij een vriend zou willen slapen zorg er dan voor dat je dit ook met jouw vriend hebt overlegt of dit daadwerkelijk mogelijk zou zijn en zorg er dan ook voor dat er een telefoonnummer aanwezig is van de ouders van jouw vriend zodat jouw ouders altijd kunnen bellen. Voor bepaalde onderwerpen is het ook heel belangrijk dat je goede bronnen hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een tattoo of een piercing zou willen zetten is het heel belangrijk dat jou ouders meer komen te weten over waar je deze tattoo of piercing zou willen zetten. Zorg ervoor dat je voldoende informatie hebt over de tattoo of piercingshop zodat jouw ouders wat meer zekerheid hebben dat dit ook goed zal gebeuren. Dit neemt niet weg dat sommige ouders hier standaard heel erg op tegen kunnen zijn. Het is dan aan te raden om dit gewoon even te vergeten en hier later weer over na te denken als je wat ouder bent. Om eventuele discussies wat makkelijker te maken of om deze te voorkomen is het verstandig om een kort lijstje te maken met positieve punten. Schrijf voor jezelf op papier wat jij de positieve punten vindt en zorg er dan ook voor dat deze ter sprake zullen komen.

Bereid je voor op de bekende vragen

Als je hebt besloten om naar jouw ouders te gaan om ergens toestemming voor te vragen, bereid je dan voor op de bekende vragen zoals: “Heb je jouw kamer opgeruimd?”, “Is jouw huiswerk af?” of “Heb je jouw klusjes gedaan?” . Zorg van te voren dat deze dingen allemaal zijn gedaan zodat je laat zien dat je het echt heel graag wilt! Het is een kleine moeite om deze dingen van te voren eerst even te doen en het kan heel veel verschil maken als je dit soort vragen gewoon meteen met een ja kunt beantwoorden.

Kies het juiste moment om te vragen

Jouw ouders zijn ook maar mensen en je moet begrijpen dat het niet altijd het juiste moment zal zijn om jouw vraag aan hun te stellen. Soms zullen ze er gewoon even geen tijd voor hebben of zullen ze druk bezig zijn met iets anders. Wacht dan even af en kom er dan later even op terug. Wanneer je jouw ouders een snel antwoord wilt afdwingen zal dit namelijk snel resulteren in een nee. Probeer een moment uit te kiezen dat je ziet dat jouw ouders in een goede bui zijn en het niet druk hebben. Zo heb je aanzienlijk veel meer kans dat ze akkoord gaan met wat je zult vragen! Als je nog niet hebt gedaan waar ze al eerder om hebben gevraagd is het ook zeer verstandig om dit soort dingen eerst af te ronden voor je jouw ouders lastig zult vallen met jouw vraag.

Blijf altijd rustig

Zelfs als jouw ouders niet zo positief op jouw vraag reageren of als ze nu nog niet willen beslissen is het belangrijk dat je altijd rustig blijft. Je zult jouw doel niet bereiken door te schreeuwen naar jouw ouders of door chagrijnig te worden. Door kalm en beheerst te blijven en door normaal te reageren op wat jouw ouders je zeggen laat je zien dat je volwassen hiermee omgaat wat jouw ouders eventueel nog van gedachte zou kunnen veranderen. Eis ook niet meteen een antwoord van jouw ouders maar geef ze de tijd om hierover na te denken. Dit is vooral belangrijk bij de wat meer ingrijpende dingen die je zou kunnen vragen. Je kunt niet van jouw ouders verwachten dat ze binnen 10 minuten kunnen beslissen of ze een hond willen aanschaffen of dat ze zo snel al kunnen beslissen of jij een bepaald risico mag nemen. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden zodat dit de kans weer zal vergroten dat jouw ouders akkoord zullen gaan.

Leer om een compromis te sluiten

Als je iets erg graag voor elkaar wilt hebben moet je leren om soms iets van jouw eisen in te leveren. Als je bijvoorbeeld uit wilt gaan met vrienden maar jouw ouders het hier eigenlijk niet mee eens zijn moet je wel bereid zijn om bijvoorbeeld maar tot een bepaalde tijd weg te blijven als ze dit van jou zouden vragen. het is tenslotte beter dan helemaal niet gaan. Wanneer je een compromis sluit is het wel heel belangrijk dat je jezelf hier wel aan blijft houden. Dit kan heel veel verschil maken voor een volgende keer! Als je nu een compromis sluit om op tijd thuis te zullen zijn en je zou veel later dan afgesproken thuiskomen dan is de kans dat jouw ouders de volgende keer niet zo meegaand zullen zijn en dan meteen nee zullen zeggen.

Laat het gaan

Soms is het de beste optie om de discussie gewoon te laten gaan en om erover op te houden. Wanneer jouw ouders standvastig nee blijven zeggen zal het niet veel nut hebben om hierover door te blijven gaan. Dit zal verspilde energie zijn. In zo’n geval is het veel verstandiger om even afstand te nemen van wat je wilt en het gewoon op een ander moment nog een keer te proberen. Je hebt dan kans dat jouw ouders hier nog even over na zullen denken en heel misschien van gedachte zullen veranderen.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 387    Gemiddelde: 3.6/5]

107 thoughts on “ouders over te halen

 1. Hallo Allemaal! Ik heb al deze al geprobeerd maar toch helpt het niet! Ik wil nu niet zeggen dat dit een stomme site ofzo is maar het helpt niet xD
  Misschien andere tips?? Mvg Austin

  • hmmmmmmmm wat willen ze afschaven dan? want meestal is het zo dat als ze iets willen afschaven voor een langeren tijd je het gewoon eerder mag

 2. ik wil meedoen aan the voice kids maar ik moet eerst op zangles van mn ouders. ikvind dat wel prima maar ik wil nu meedoen anders is t te laat en dan kan t helemaal niet meer. help me. iemand?!

  • cool !! ik zouvoor wat kleine dingentjes wel op zangles gaan misschien kan je daar nog wat dingentjes leren 🙂 heb je insta ofzo ik wil je horen zingen XD ik heb aan het eind van mijn musical ook een solo gezongen, dus misschien kan ik je helpen ofzo :))

   xxjassie

 3. Mijn moeder heeft mn telefoon afgepakt omdat ik er stiekem op zat maar nu wilt ze het niet meer terug geven! MAAR ik zit in een groepchat waar ze veel schelden met f@ck enzo , en van mn ouders mag ik die woord niet zeggen!! ik heb al een keer straf gekregen omdat ik daarmee schold maar als ze het ziet dan kilt ze me!!!! PLZ HELP ME !!

  • Omg ik heb dat zoo vak gehad! Je kan ze vragen jou eruit te halen of een keer stiekem je telefoo te pakken en jezelf eruit te halen. Soms kan je oplader ook leeg raken en als ze willen kijken moet je zeggen dat hij leeg is en da alles verwijderen, Veel succes Bibi

 4. Mijn pa is hulpverleenr bij gezinnen en hij negeert als ik het er over ga hebben met wat ik wil en hij stelt het elke keer uit heeft u nog andere tips groetjez

 5. hey mensen ^__^

  Ik heb zelf nogal veel ervaring met ouders die bijvoorbeeld iets van me af pakken of verbieden. Zoals mn telefoon of nog tot laat afspreken met vrienden. wat bij mij heeft geholpen is om ze te laten zien dat ik het wel aankon. ik was geloof ik 13 en ging met wat vrienden naar de kermis ( dat was toen echt fantastisch XD) ze bleven bij het punt dat ik om 20:00 thuis moest zijn. ik heb er met ze over gepraat en zei dat ik het best aan kon om te zorgen dat ik om 22:00 thuis zou zijn. toen ik om 21:30 binnen kwam lopen en ze vroegen waarom ik zo vroeg was, zei ik dat ik bang was om te laat te komen en mijn belofte te breken. daarna vertrouwde ze me gewoon met later thuis komen.

  Xx Babe

 6. Ik wil graag GTA V hebben voor op mijn PS4. Maar mijn ouders vinden mij te jong. Mijn vrien zijn net zo oud als mij en mogen het wel.
  als ik het ook koop kunnen we samen spelen.
  Ik zei dat ik die rare dingen niet zpu doen maar alsnog werkt het niet.
  wie heeft er tips voor mij?

  • zeg gewoon ik ga geen rare dingen op GTAV doen en als ik het wel doe geef me dan 1maand straf om niet op de PS4 te gaan

   maar dan moet je je wel aan de regels houden

  • zeg dat je echt wel zelf kan bedenken wat je an kunt want ik neem aan dat je ook gewoon op youtube kijkt en bij je vrienden speelt?

  • Bedenk alternatieven. Bijv. “Pap, mam, mag ik misschien een ander spelletje (zoals Minecraft ofzo)?” Vraag ook of ze willen meekijken terwijl je speelt. Als ze je met dat ene spelletje vertrouwen, heb je meer kans dat je ook GTA krijgt!
   Gr,
   Fleur

 7. heeey, plz help ik wil super graag sporten met mn friend zij mag wss maar ik niet!! Mn pa wilt me daar niet hebben en me ma staat natuurlijk achter hem… Maar ik heb al een hele rondleiding gehad zelfs de papieren heb ik al en heb een pasje gehad voor gratis sporten een week en dat mogt zelfs niet!! Plz weet iemand hoe ik ze kan over halen?!

 8. Hee
  Ik wil graag 2 konijnen hebben die ik gezien heb bij een winkel, ik heb het over andere dieren gehad alleen die willen ze ook nii dus ik vroeg of ik miss 2 konijnen mocht toen zijden ze ook nee omdat ze dan denken dat ik niks schoonmaak en er dingen voor doe.. Kan iemand me helpen wat ik kan doen.. Ik zat te denken om ze zelf te kopen.. Maar kan iemand me alsjeblieft helpen wat ik moet doen ❤️❤️

  • Iemand ik wou dat ook en toen heb ik de afspraak met mijn ouders gemaakt dat als ik ze niet goed zou verzorgen of er niet meer naar omkeek dat ik ze dan weg zou doen en dat hielp ik heb nu namelijk al 3 konijnen waarvan 1 jonge konijntjes krijgt.

  • al mag je wel een konijn moet je zeggen dat een konijn geen konijn is en d het heel slecht is voor een konijn om in zijn eentje te zijn zonder soort genoten

  • Bedenk alternatieven. Zijn je ouders bang dat 2 konijnen te veel wordt? Vraag dan of je 1 konijn mag. Of willen ze geen konijn omdat ze denken dat het te lastig is? Vraag dan om een hamster. Als ze zien hoe goed je voor je hamster zorgt, mag je misschien wel een konijntje!
   Gr.
   Fleur

 9. Ik wil graag een Furby Boom kopen maar het mag nog niet. Heeft iemand nog tips?PLEASE,want ik wil er heel graag een!Ik moet eerst mijn kamer opruimen. Xxx Tara

 10. Help me,
  Ik heb hele mooie schoenen gezien van 90€
  Me ouders vinden het te duur..
  Het zijn de addidas superstar’s )Zo mega mooi(
  Help ik mag ze zelf niet kopen ookal heb ik 437 euro ………
  XXX mY

 11. Ik wil graag GTA V voor m’n PS4, en heb ook zelf genoeg geld, maar het is een probleem dat ik 13 ben, en het dus 18+ is , en als ik mijn ouders vertel dat ik het puur doe om lol te hebben met mn vrienden (want zij hebben het ook) dan denken ze dat ik lieg, en naar de stripclub ga. Ook heb ik een broer van 21 jaar, die me graag iets afneemt, heb ik het gevoel. Want als ik een spel wil vragen mijn ouders aan mijn broer of het wel geschikt is voor mij, en hij heeft me al een paar keer genaait. Tips?

 12. pffft ik wil zoooooo graag een puppy die ik heb gezien maar hij zit in een asiel dus ik heb niet zo veel tijd.
  ik heb het al gevraagd maar mijn ouders blijven nee zeggen.
  dus was ik gestopt met praten.
  dat werkt ook niet echt dus nu een paar van deze tips proberen.

  • Laat allemaal schattige filmpjes zien van het ras van de hond die je wilt en maak er tekeningen of teksten bij ??? Bij mij werkte het 🙂

 13. Mijn moeder is zo f*cking stom! ik moet dus een bril, ik heb een mooie rode met zwart gezien en je krijgt altijd zo´n koffe rtje mee met verschillende brillen in. Ik zij net tegen mijn moeder toen ik die bril ophad, Ik vind deze bril erg leuk en wil hem graag hebben. En ik moet hem ook dragen en jij niet. Toen zij mijn moeder: JA MAAR IK MOET HEM BETALEN! (ze schreeuwde) ik was stil en liep huilend naar boven

 14. Ik mag niks van me ouders XP
  (ik ben 10)

  Hier zeggen ze namelijk allemaal nee op:
  -oxboard
  -camera
  -telefoon
  -sociale media
  (me ouders weten dit niet wat ik nu doe)
  -zakgeld (IK MEEN HET)

  Stom hé
  DOEI

 15. ik mag nooit iets van mijn ouders

  ik mag
  geen telefoon en ik ben 11
  geen E-mailadres
  geen huissleutels
  een eigen kamer (nu slaap ik met me broertje op de kamer)

  echt idioot
  dag

 16. Ja ik wil dus een nieuwe telefoon want mijn oude is kapot maar mn vader vind dat een iphone alleen voor mensen die werken is, WTF waar slaat dat op, moet ik mn vader nu slaan?

 17. ik wil heel graag rollerskates maar omdat mijn moeder die vroeger niet kreeg krijg ik ze nu niet en ik wil zoveel dingen iknow ik wil heel graag een rhönrad 1000 euro maar ik snap dat dat veel te duur is maar rollerskates zijn maar 80.00 en ik skeeler heel veel maar wil een keer iets anders doen helpppppp

 18. ik wil zo graag die iphone 6 maar 1 Ding mijn vader zit niet zo in de centen en mijn moeder wordt boos als ik erom vraag want dan zegt ze erbij jou telefoon is toch nog goed of niet

 19. Ik wil heel graag een album van een groep waar ik fan van ben. Natuurlijk niet van hun officiele site maar ik wil het overkopen van iemand de originele prijs is rond de 70 euro en dit meisje verkoopt hem voor 21 euro goeie deal toch. Hoe haal ik mijn moeder over???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *