rimpels te voorkomen

Hoe ouder we worden hoe meer kans dat we hebben dat we rimpels krijgen. Om dit tegen te gaan is het handig om tips te hebben om rimpels te voorkomen. Als je ouder wordt verliest jouw huid zijn elasticiteit en vochtigheid. Als je eenmaal rimpels hebt zijn er natuurlijk verschillende ingrepen die je kunt ondergaan om deze te verwijderen of kun je allerlei cremes etc kopen om het verder tegen te gaan. Misschien is het beter om ze voor voorlopig zoveel mogelijk te voorkomen aan de hand van deze handige tips!

Benodigdheden

– Discipline

Instructies

Geef jouw genen niet de schuld!


Het heeft geen nut om jouw genen de schuld te geven dat je rimpels krijgt of hebt. Het is waar dat er mensen zijn die hier dankzij hun genen meer aanleg voor hebben en die door hun genen iets meer rimpels zullen krijgen maar uit onderzoek is gebleken dat dit lang niet de hoofdoorzaak is. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat jouw genen voor maar 30% bepalen of je rimpels krijgt en dat die andere 70% helemaal bij jezelf ligt! Het ligt dus heel veel aan jouw eigen levenskeuzes of je veel last zult hebben van rimpels of niet.

Bescherm jouw huid

Als je het wilt voorkomen dat je veel rimpels zult krijgen is het erg belangrijk dat je het jezelf aanleert om jouw huid zo goed mogelijk te beschermen. Als je dit niet goed doet zul je veel meer kans maken op het krijgen van vele rimpels. Wanneer je ouder wordt zal jouw huid namelijk geleidelijk steeds minder goed vocht vast kunnen houden waardoor het dus belangrijk is dat je de gezondheid van jouw huid zo optimaal mogelijk houdt. Door jezelf goed te beschermen tegen de zon ga je de veroudering van jouw huid tegen. Je voorkomt hier niet alleen huidkanker mee maar je helpt jezelf hiermee ook om jezelf te beschermen te rimpels. Wanneer je de zon in gaat is het dus belangrijk om jezelf hiertegen te beschermen door het dragen van een zonnebril ( je beschermt hiermee de huid rondom de ogen om diepe wallen tegen te gaan), je kunt er ook goed op letten dat je jezelf goed insmeert met een zonnebrand creme van de juiste factor zodat jouw huid niet zal verbranden. Welke factor je moet gebruiken verschilt per huidtype. Iedereen heeft een andere huid dus het is niet van te vorren te voorspellen welke factor je nodig zult hebben. Mocht een zonnebril toch niet voldoende zijn om jouw gezicht te beschermen tegen de zon dan kun je altijd nog bijvoorbeeld een hoedje opzetten zodat je zelf wat schaduw creëert voor jouw gezicht. Dit zijn allemaal kleine aanpassingen waar je rekening mee kunt houden en als je hier goed op let zul je jezelf een stuk beter beschermen tegen de veroudering van jouw huid wat weer helpt om rimpels te voorkomen.

Zorg voor anti-oxidanten

Wanneer de UV stralingen worden geabsorbeerd door jouw huid kunnen deze ervoor zorgen dat er moleculen ontstaan die zich aan jouw DNA gaan hechten die ervoor zorgen dat er rimpels gaan ontstaan op latere leeftijd. Om dit tegen te kunnen gaan is het belangrijk dat je voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt. Deze zitten in verschillende drankjes en in allerlei voedsel (denk hierbij aan bosbessen, granaatappel of groene thee).

Slaap op jouw rug

Als je er echt alles aan wilt doen om rimpels te voorkomen kun je ook proberen om jezelf aan te leren om voortaan op jouw rug te slapen. Wanneer je op jouw zij slaapt zorg je namelijk voor vouwen in jouw gezicht (die zie je meestal als je wakker wordt). Deze vouwen zorgen er wel voor dat de kans bestaat dat deze uiteindelijk zullen veranderen in rimpels. De beste manier om deze dus tegen te gaan is door voortaan op jouw rug in slaap te vallen. Dit is wel erg lastig om voor elkaar te krijgen omdat je zelf altijd een bepaalde manier van slapen hebt aangehouden en je dus meer moeite kunt krijgen om in slaap te komen als je deze methode veranderd.

Stop met roken!

Wanneer je een roker bent en je bezorgt bent over het krijgen van rimpels is er eigenlijk maar een advies wat er bovenuit springt. Stop met roken! Als je rookt is dit enorm slecht voor jouw huid! Het is bewezen dat rokers 5 keer sneller last hebben van rimpels als niet rokers! Het roken heeft een zeer negatieve invloed op jouw huid en dit kun je dus het best gewoon proberen te voorkomen door te stoppen met roken anders zul je op latere leeftijd veel meer kans maken op rimpels.

Let op jouw gezichtsuitdrukkingen

Let goed op hoe jouw gezichtsuitdrukkingen zijn. Als je heel overdreven jouw gezichtsplooien vouwt bij jouw gezichtsuitdrukkingen zul je de kans lopen dat deze later in rimpels zullen veranderen. Oefen desnoods in de spiegel om jouw gezichtsuitdrukkingen zo neutraal mogelijk te houden. Dit betekend niet dat je voor de rest van jouw leven met een pokerface rond moet lopen maar dat je erop moet letten dat als je boos bent of als je lacht je jouw gezicht niet te veel vouwt. Het is ook aan te raden om zoveel mogelijk vrolijk te zijn! Als je vrolijk bent heeft dit een positieve invloed op jouw huid. Er is een onderzoek gedaan met tweelingen waarvan de een getrouwd was en de ander een weduwe was en daar was aanzienlijk verschil zichtbaar. De ongelukkige vrouw zag er veel ouder uit dan haar vrolijke tweelingzus. Als je vrolijk bent maak je jezelf ook minder druk om rimpels dus dat is opzich ook al positief!

Als niets anders helpt

Als je echt alles al hebt geprobeerd om rimpels tegen te gaan en om ze weg te krijgen maar dit echt niet lukt dan kun je altijd nog langs een dokter gaan. Wanneer er rimpels nog zichtbaar blijven die je echt niet meer wegkrijgt en je jezelf hier enorm aan stoort kun je overwegen om een botox behandeling te nemen. Wij raden dit wel pas te doen als er echt geen andere oplossing is en je jezelf echt enorm stoort aan de rimpels die je eventueel nog hebt. Botox of een andere chirurgische ingreep kan je tegen een bepaalde prijs nog helpen om van deze rimpels af te komen. Dit is echter niet een garantie dat je voor de verdere toekomst verzekerd zult zijn om overige rimpels te voorkomen.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 5    Gemiddelde: 6.6/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *