ruzzle te spelen

Ruzzle is een populair spel voor op Android en Iphone. Ruzzle is een woordspel waar het de bedoeling is dat je in een korte tijdsperiode zoveel mogelijk woorden kunt vinden. Deze woorden leveren punten op en aan het einde van 3 rondes worden de punten bij elkaar opgeteld en wordt er gekeken wie er de meeste punten heeft. De persoon die op het eind de meeste punten heeft wint dan. Hieronder vind je enkele tips om ruzzle te spelen en zo meer kans te maken om te winnen!

Benodigdheden

– Telefoon of tablet met Ruzzle
– Iemand om tegen te spelen

Instructies

Woordenschat


Als je Ruzzle gaat spelen is het handig als je een goede woordenschat hebt. Dit betekend dat je veel verschillende woorden kent. Als je veel verschillende woorden kent is de kans ook groter dat je deze woorden ziet wanneer deze in het spel worden gebruikt. Als jouw woordenschat niet zo goed is heb je de kans dat je bepaalde woorden wel ziet maar dat je ze niet probeert te spelen omdat je niet weet dat je daadwerkelijk een woord is. Je kunt jouw woordenschat vergroten door meer boeken te lezen en door naar educatieve programma’s op tv te kijken. Als je al een tijdje Ruzzle speelt zal dit ook helpen om jouw woordenschat te vergroten omdat je dan de kans hebt dat je woorden speelt die je eigenlijk nog niet kenden en op deze manier leer je deze woorden ook kennen. Aan het eind van ieder potje krijg je namelijk een lijst van woorden te zien die je nog had kunnen spelen.

Vaste tactiek

Zorg ervoor dat je een vaste tactiek hebt als je Ruzzle speelt. Een goede Ruzzle tactiek kan erg belangrijk zijn als je het op moet nemen tegen iemand die heel goed is. Je kunt er voor kiezen om eerst zoveel mogelijk korte woordjes te zoeken en daarna pas te kijken voor langere woorden of je probeert het juist andersom omdat de langere woorden weer meer punten opleveren. Je kunt ook bij ieder woord kijken of je het woord kunt verlengen. Als je bijvoorbeeld het woord BEELD kunt spelen kun je ook verder kijken of je er ook nog het woord BEELDEN of BEELDIG van kunt maken. Je hebt vaak veel kans dat je meerdere variaties van woorden kunt spelen en deze kun je dan ook makkelijker snel achter elkaar spelen. Het is ook belangrijk dat als je tussendoor een ander woord ziet staan dat je deze ook alvast speelt. Anders loop je de kans dat je dit woord vergeet en niet meer speelt. Dit is erg zonde want op deze manier kun je veel kostbare punten mislopen. terwijl je aan het spelen bent is het ook heel belangrijk dat je erop let welke bonusletters er staan want als je woorden met deze letters maakt krijg je vaak veel extra punten die jouw een grote voorsprong kunnen bezorgen!

Dubbele woordwaarde

Ruzzle DWAls bonus in Ruzzle heb je dubbele woordwaarde steentjes. Als je een combinatie met deze letter maakt zal de waarde van dat woord verdubbelen. Als je bijvoorbeeld een woord ter waarde van 10 punten maakt maar 1 van de letters heeft een dubbele woordwaarde bonus erop dan is hetzelfde woord ineens 20 punten waard in plaats van 10. Het is dus verstandig om goed op te letten of je deze bonus kunt gebruiken. Deze bonus is te herkennen aan de letters DW die dan linksboven de letter staan waarvoor de bonus actief is. (zie afbeelding)

Driedubbele / Triple woordwaarde

Ruzzle TWWat je ook nog als bonus kunt krijgen in Ruzzle is een Driedubbele of een Triple woordwaarde. Als je een combinatie kunt maken met een letter die deze bonus heeft zal de waarde van het woord dat je maakt verdrievoudigen. Dit betekend als je bijvoorbeeld een woord van 10 punten zou maken met een letter die deze bonus beschikt jouw woord geen 10 maar 30 punten waard zal worden. Dit is een erg gunstige bonus omdat je hier heel makkelijk veel punten mee kunt halen. Het is ook aan te raden om zoveel mogelijk woorden te maken met deze bonusletter erin. De Driedubbele of Triple woordwaarde is te herkennen aan de letters TW die links bovenin de letter staan (zie afbeelding).

Dubbele letterwaarde

Ruzzle DLBuiten de dubbele en de driedubbele woordwaardes die je kunt verdienen in Ruzzle is het ook mogelijk om een bonusletter tegen te komen die ervoor zorgt dat je een dubbele letterwaarde krijgt in Ruzzle. Dit zou betekenen als je een woord maakt met bijvoorbeeld een L en daar zou een dubbele letterwaarde bonus op zitten dat jouw letter L dan geen 3 punten waard is maar 6 punten! Het gebruik van deze bonus kan er ook weer voor zorgen dat je langzamerhand meer punten verdient dan normaal. Je kunt de dubbele letterbonus herkennen aan de letters DL linksboven aan de letter waar deze bonus actief op is (zie afbeelding).

Driedubbele / Triple letterwaarde

Ruzzle TLTen slotte kun je ook nog een bonus tegenkomen die te verdienen is in Ruzzle die ervoor zorgt dat jouw bonusletter een Triple letterwaarde krijgt. Dit betekend als je bijvoorbeeld een woord zou maken met de letter G die standaard 3 punten waard is en hier zou dan een triple letterwaarde op zitten dat de waarde van deze letter wordt verhoogt van 3 punten naar 9 punten! Wanneer je dus een woord maakt met deze letterbonus krijg je aanzienlijk meer punten voor het woord en mocht je deze bonus combineren met andere letterbonussen zou je heel veel punten kunnen verdienen die jou de overwinning kunnen bezorgen! Je kunt deze bonus herkennen aan de letters TL linksboven op de bonusletter (zie afbeelding).

Voorkom tijdsverlies

Een potje Ruzzle duurt 2 minuten en kan niet worden gepauzeerd tenzij je wordt gebeld. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je deze 2 minuten niet wordt gestoord. Als je hiervoor zorgt heb je meer kans om een hogere score te halen want wanneer je wordt afgeleid verlies je kostbare secondes die jou de overwinning kunnen kosten! Het is dus aan te raden om in een rustige omgeving Ruzzle te spelen zodat de kans op afleiding zo klein mogelijk is.

Zorg voor een goede internet verbinding

Ruzzle slaat jouw potje niet halverwege op dus wanneer jouw internetverbinding heel langzaam is of jouw internetverbinding zou wegvallen zou je deze ronde al verloren hebben. Het is dus aan te raden om eerst eens te kijken of je een stabiele verbinding hebt voordat je een belangrijk potje Ruzzle begint ander kunt je kostbare punten verliezen en dit kan heel vervelend zijn.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.3/5]

4 thoughts on “ruzzle te spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *