spiegels schoon te maken

Spiegels schoonmaken kan een lastige klus zijn. Als je net op jezelf woont is het handig om goede tips te krijgen om dingen te kunnen schoonmaken die erg moeilijk zijn om schoon te krijgen. Een goed voorbeeld hiervan is het schoonmaken van een spiegel. Als je dit niet op een juiste manier doet laat je allerlei strepen achter op de spiegel of het kan ook zo zijn dat je de spiegel zelfs beschadigd. Hieronder vind je een aantal handige tips bij het schoonmaken van een spiegel.

Benodigdheden

– 2 microvezel doekjes
– Brandspiritus
– Een vuile spiegel
– Een emmer met warm water

Instructies.

Een emmertje vol met water


Begin met het vullen van een emmer met goed heet water. Let er wel op dat het water niet te heet is voor jouw handen want je moet er nog wel met jouw handen in kunnen zonder ze te verbranden.

Gebruik 2 doekjes

Voeg vervolgens een flinke scheut brandspiritus toe aan de emmer met heet water en stop daar een van de doekjes in. Gebruik 1 van de 2 microvezel doekjes om in de emmer te gebruiken en zorg dat het andere doekje droog blijft. Je kunt deze doekjes aanschaffen bij de meeste supermarkten voor weinig geld. Je moet ervoor zorgen dat een van de 2 doekjes die je gebruikt droog blijft want zo neemt dit doekje het meeste vocht op. Wanneer je een vochtig doekje uitwringt zal het effect heel anders zijn en zul je juist strepen maken op jouw spiegel omdat het doekje niet alle vocht op kan nemen en dus meer het vocht aan het verspreiden is wat uiteindelijk strepen maakt. Let er wel op dat je de doekjes schoon bewaard! Als je de doekjes in vuil legt wanneer je ze niet gebruikt kun je de spiegel juist heel vies maken of je kunt er zelfs voor zorgen dat je de spiegel ernstig beschadigd!

Het natte doekje

Gebruik dan het natte doekje om de gehele spiegel brandschoon te maken. Zorg er wel voor dat je het natte doekje goed uitwringt voor dat je er de spiegel mee gaat schoonmaken.

Het droge doekje

Nadat je de spiegel hebt schoongemaakt met het natte doekje gebruik je het droge doekje om de schoongemaakte spiegel droog te maken. Of je er cirkelbewegingen of horizontale bewegingen voor gebruikt maakt geen verschil dus kies maar welke je leuker vind staan. Als je de spiegel op deze manier schoonmaakt en vervolgens droogmaakt zul je een brandschone spiegel hebben ZONDER strepen!

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.9/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *