te voorkomen dat je ziek wordt

Heb jij er last van dat je veel te vaak ziek bent naar jouw zin of wil jij er zeker van zijn dat je niet ziek wordt voor een belangrijke datum? Dan hebben wij enkele handige tips verzameld die je enorm op weg kunnen helpen om te voorkomen dat je ziek wordt. Let er wel op dat deze tips je geen 100% garantie geven dat je niet ziek zult worden maar ze zullen je wel enorm helpen om je er tegen te beschermen!

Benodigdheden

– Een goede gezondheid

Instructies

Lichaamsbeweging


Om te kunnen voorkomen dat je ziek wordt is het aan te raden om voor voldoende lichaamsbeweging te zorgen. Wanneer je genoeg lichaamsbeweging krijgt zorg je ervoor dat jouw weerstand zal verbeteren. Als je iedere week een paar keer een sportmoment in kunt plannen in jouw dagelijkse routine dan kan dat heel erg veel schelen in de hoeveelheid weerstand die je opbouwt. Als je zelf niet echt de tijd over hebt om je in te schrijven bij een sportvereniging is het aan te raden om je in te schrijven bij de sportschool of om thuis sportoefeningen uit te voeren. Een sportschool is aan te raden omdat je zo niet aan vaste tijden vast zit en je dus zelf jouw tijden kunt bepalen wanneer je wilt sporten. Wanneer je er voor kiest om thuis jouw oefeningen uit te voeren kan dit wel veel geld besparen en heb je geen tijdsverlies omdat je nergens naar toe hoeft te rijden.

Zorg voor voldoende rust

Jouw lichaam heeft tijd nodig om zichzelf te kunnen herstellen. Als je niet genoeg slaap krijgt dan krijgt jouw lichaam niet goed de kans om zichzelf goed te herstellen en om uit te rusten en zo zal jouw weerstand overdag een stuk slechter zijn wat jou veel vatbaarder maakt voor ziektes. Het is dus aan te raden om ervoor te zorgen dat je jouw dagelijkse hoeveelheid slaap haalt en dat je jezelf hier ook echt aan houdt. Wat ook belangrijk is om te weten is dat je overdag ook zoveel mogelijk voor rust moet zorgen. Als je een stressvolle baan hebt is de kans veel groter dat je ziek wordt. Stressvolle situaties tasten jouw weerstand negatief aan en vergroten de kans op ziekte. Probeer je dus zo ontspannen mogelijk te houden tijdens het werken en je niet overal druk over te maken. Neem tussendoor ook genoeg jouw rust door kleine pauzes in te plannen zodat je meer energie overhoudt de hele dag door.

Eet gezond(er)

Het is algemeen bekend dat als je gezond eet je minder kans hebt om ziek te worden. Het is dus aan te raden om zo gezond mogelijk te eten. Probeer iedere dag een of twee stuks fruit te eten en zorg ervoor dat je iedere dag voldoende groente bij jouw avondeten eet. Dit hoeft niet te betekenen dat je alleen maar groentes moet eten maar probeer bij iedere maaltijd iets gezonds erbij te eten. Dit hoeft niet per se veel te zijn als je maar wel iets gezonds eet. Dit kun je iedere maaltijd proberen op te bouwen. In gezond eten zitten stoffen die jouw weerstand helpen verbeteren dus dit is een goede ondersteuning om jouw weerstand zo optimaal mogelijk te maken zodat je niet meer zo vaak ziek zal worden. Door jouw lichaam ook nog een goed te hydrateren zorg je ervoor dat ook jouw lichaam zo gezond mogelijk is wat weer de kans op ziekte zal verkleinen.

Hygiene

Om te voorkomen dat je ziek wordt is het belangrijk dat je iets beter op jouw hygiene gaat letten. Zorg ervoor dat je iedere dag douchet en dat je jouw handen wast wanneer het nodig is. Na een toiletgebruik behoor je sowieso jouw handen te wassen met zeep zodat je alle bacteriën van jouw hand verwijderd. Als je niet goed op jouw hygiene let loop je de kans dat je bacteriën van andere  mensen overneemt die jouw uiteindelijk ziek zullen maken. Door jouw handen met zeep te wassen voor je bijvoorbeeld gaat eten zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk bacteriën van jouw handen verwijderd en dat je deze niet via jouw voeding binnen kan krijgen.

Geen alcohol of drugs

Als je het wilt voorkomen dat je ziek wordt is het belangrijk dat je uit de buurt blijft van drugs en overmatig alcohol gebruik. Wanneer je drugs of alcohol gebruikt zorgen deze ervoor dat jouw weerstand drastisch zal dalen en dat je een stuk vatbaarder zal zijn voor eventuele ziektes. Dit is het best te voorkomen door er gewoon bij uit de buurt te blijven. Het kan natuurlijk geen kwaad om een enkel glaasje alcohol te drinken maar bij overmatig gebruik zal jouw weerstand wel drastisch achteruit gaan.

Verdere ondersteuning

Je kunt jouw weerstand ook nog ondersteunen door vitamines te slikken. Je kunt bij een drogist of apotheek vitaminepilletjes kopen die je kunnen helpen om jouw weerstand op te bouwen of om deze zo optimaal mogelijk te houden. Verder kun je jouw weerstand ondersteunen door kleine aanpassingen in jouw routine door te voeren. Als je in een restaurant gaat eten kun je bijvoorbeeld jouw tafeltje nog een extra afdoen met een doekje om zo eventuele bacteriën van voorgangers te verwijderen. Je moet er ook op gaan letten dat je jouw maaltijden goed kookt. Wanneer je voedsel eet dat niet goed gaar is loop je de kans dat je er ziek van zult worden. Pas er ook goed op dat je niet te veel in de buurt van andere zieke mensen komt. Wanneer iemand ziek is en jouw weerstand op dat moment niet optimaal is kan deze persoon jou makkelijk aansteken. Een simpele nies kan er dan al voor zorgen dat jij ook ziek zult worden. Door jouw verder leefomgeving schoon te houden en regelmatig schoon te maken zorg je er ook voor dat de kans zal verkleinen dat je ziek zult worden. Als je jezelf aan deze tips houdt ben je al een eind op weg om te voorkomen dat je ziek wordt. Dit geeft echter geen garantie dat je nooit ziek zult worden en dit kan jou helaas ook niet beschermen tegen aangeboren ziektes of genetisch bepaalde ziektes.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 15    Gemiddelde: 3.5/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *