te zoenen

Als je nog nooit iemand hebt gezoend kan het een hele opgave zijn om de eerste stap te durven zetten. Hoe moet je het aanpakken en hoe weet je of de ander ook wil zoenen? Wij hebben enkele handige tips verzameld over hoe je kunt zoenen en hoe je dit het slimst kunt aanpakken. Van de voorbereiding tot aan de zoen zelf helpen wij je op weg!

Benodigdheden

– Iemand om mee te zoenen
– Zelfvertrouwen

Instructies

Laat merken dat je geïnteresseerd bent


Je kunt met een aantal subtiele hints laten blijken dat je geïnteresseerd bent en dat je klaar bent voor een zoen. Dit hoeft niet direct gezegd te worden maar met behulp van kleine hints kun je het aan de ander laten blijken. Je kunt dit op en volgende manieren doen: Zorg ervoor dat je af en toe betrapt wordt dat je naar de lippen van de ander aan het kijken bent en houdt jouw lippen niet stijf op elkaar. Zorg ervoor dat jouw lippen ontspannen zijn zodat ze er meer uitnodigend uit zullen zien. Zorg er ook voor dat je jouw mond wat aantrekkelijker probeert te maken. Let erop dat je niet uit je mond stinkt bijvoorbeeld. Je kunt je hiervoor voorbereiden door pepermuntjes of een mondspray te gebruiken en voor de vrouwen is het aan te raden om een leuke lipgloss of lippenstift te gebruiken. Probeer kauwgom uit de weg te gaan omdat dit voor lastige situatie kan zorgen dat je deze nog uit zal moeten spugen bijvoorbeeld.

Zorg voor de juiste stemming

Als je van plan bent om iemand te zoenen of je wilt dat de ander dit gaat doen is het belangrijk dat je voor de juiste stemming zorgt. De juiste stemming kan heel veel verschil maken of een zoen succesvol wordt of niet. Wees extra aardig voor de ander en geef hem of haar een zo goed mogelijk compliment. Als je het heel goed doet kan dit zelfs al resulteren in een zoen en zal het vanzelf gaan. Let er wel op dat je met jouw compliment laat blijken dat het romantisch is bedoeld. Als je bijvoorbeeld vind dat jouw date heel goed kan tekenen of erg goed is in een sport is dit niet het beste moment om dit als compliment te gebruiken. Probeer jouw compliment een meer romantische tint te geven door bijvoorbeeld een compliment te geven over zijn of haar uiterlijk. Probeer een zoen ook nooit te forceren maar probeer er juist voor te zorgen dat het zo natuurlijk mogelijk gaat. Als je jezelf te veel gaat concentreren dat je gewoon wilt zoenen loop je het risico dat je geen rekening meer met de stemming gaat houden en dat je een totaal verkeerd moment uitkiest en een zoen gaat proberen te forceren. Wanneer je dit zou doen vergroot je de kans dat jouw poging om te zoenen zal mislukken en je zult dan weer erg veel moeite moeten doen om een juiste stemming te creëren. Je kunt ook een betere stemming creëren door ervoor te zorgen dat de omgeving waarin je jezelf bevind met de ander romantisch is en het liefst een beetje rustig of afgelegen. Zo kun je niet door andere mensen worden gestoord die het erg ongemakkelijk voor jullie beiden kunnen maken.

De zoen barriere

Het kan veel helpen als je de zoen barriere weet te doorbreken. Hier zijn enkele trucjes voor maar hier is wel veel lef voor nodig. Door een zoen barriere te doorbreken zorg je ervoor dat het minder ongemakkelijk wordt om elkaar een zoen te geven. Je zorgt ervoor dat het vertrouwder voelt om elkaar op deze manier aan te raken. Als man zijnde kun je een zoen barriere doorbreken door haar hand te pakken en hier een zoentje op te geven. Druk jouw lippen rustig tegen jouw lippen en houdt de kus aan voor ongeveer 2 a 3 seconden voor je haar hand weer loslaat. Als vrouw zijnde kun je de zoen barriere doorbreken door hem een kusje op zijn wang te geven. Probeer deze kus zo dicht mogelijk bij zijn mond te plaatsen en houdt dit ook voor ongeveer 2 a 3 seconden aan zodat hij de kans krijgt om zelf het initiatief over te nemen en over te gaan in een zoen.

Maak duidelijk wat je wilt

Als de vorige tips om te zoenen nog niet hebben gewerkt en jouw date jouw hint nog niet heeft opgevangen kun je het proberen om simpelweg duidelijk te maken wat jouw intenties zijn. Het kan lijken alsof je op deze manier veel te recht voor zijn raap bent maar je kunt het ook op een wat subtielere manier overbrengen. Probeer op een leuke manier duidelijk te maken aan de ander dat je hem of haar zou willen zoenen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld iets te zeggen als: “Ik zou op dit moment niets liever willen dan jou te zoenen” of “Het spijt me als dit te direct is maar ik zou je echt heel graag willen zoenen”. Je hebt de kans dat de ander erg verlegen is en zelf geen manier wist om hetzelfde duidelijk te maken.

Blijf rustig!

Wanneer het eindelijk is gelukt en je hebt het voor elkaar dat jullie aan het zoenen zijn probeer dan vooral rustig te blijven en jezelf gewoon op te laten gaan in het moment. Geniet van jullie zoen samen en maak je niet druk over of je het wel goed doet. maak je ook niet druk over of de ander dit wel wilt of dat je dit goed of slecht hebt aangepakt. Jullie zijn al aan het zoenen dus uiteindelijk is alles goed gegaan. Wanneer je jezelf teveel druk gaat maken over of je het wel goed doet loop je juist de kans dat je niet genoeg in jullie zoen op zal gaan en de indruk geeft het helemaal niet fijn te vinden. Een zoen gaat meestal het best als je alles vanzelf laat gaan en gewoon rustig blijft.

Ik zoen! Wat nu?

Als je niet weet wat je allemaal kunt doen wanneer je aan het zoenen bent kun je gewoon een aantal dingen proberen. Je merkt vaak vanzelf wat je het fijnst vind en waar de ander het best op reageert. Probeer de hoeveelheid speeksel acceptabel te houden zodat je de ander niet helemaal onder kwijlt. Let erop dat je gewoon normaal blijft ademen (je kunt namelijk gewoon door jouw neus ademen). Anders houdt je de kus helemaal niet lang vol en zo geef je misschien een verkeerd signaal dat je de zoen helemaal niet fijn zal vinden. Wees ook niet bang om jouw handen te gebruiken. Plaats jouw hand aan de zijkant van het gezicht van de ander of houdt jouw hand achter zijn of haar hoofd. Een aanraking van de ander kan veel toegevoegde waarde hebben aan de zoen en de kwaliteit en intensiteit van de zoen enorm verhogen. Je kunt ook proberen om jouw tong te gebruiken tijdens het zoenen. Probeer wel rustig te blijven wanneer je dit doet en probeer om jullie tongen op een rustige manier langs elkaar te laten gaan. Het belangrijkste van alles is dat je gewoon echt probeert te genieten van het zoenen dan komt het meestal vanzelf wel goed.

Zoen ik wel met de juiste persoon?

Als je jezelf afvraagt of je wel met je juiste persoon zoent kun je hier op een hele makkelijke manier achter komen. Als je gevoelens hebt voor de ander zul je echt wel met de juiste persoon zoenen. Zolang je jezelf niet forceert om met de ander te zoenen is er niets ergs aan de hand. Zorg er ook voor dat je alleen met iemand zoent wanneer je het zelf ook echt wilt. Laat jezelf niet ompraten door een ander om er maar bij te kunnen horen want als je dit zou doen zoen je wel met de  verkeerde persoon. Je hoort een goed gevoel te krijgen van zoenen en je moet er zelf 100% achter staan anders is het verstandig om even te wachten met het zoenen van een persoon tot het misschien wel goed voelt. Jij bent zelf de enige persoon die voor jou kan bepalen of je er klaar voor bent om een ander te zoenen.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 44    Gemiddelde: 5.8/5]

7 thoughts on “te zoenen

 1. wauw!!!

  Ik ben helemaal verliefd, ik heb voor het eerst met een jongen gesproken waar ik al een oogje op had. Hij sexy jonge,hij heeft een zwarte brommer en heeft een normale kleding stijl gewoon jogingbroeken of gewoon spijker broeken echt een jonge hij is 15 tot 17 maar ziet eruit als iemand van 16 ik ben 13 dus maar 3 jaar verschil.

  Hij draagt leuke petten en heeft iets van een americaan hij blank ik ben bruin getind maar goed wilde ik even melden ik ben erg zo verleifd ik denk de hele dag aan hem.

  Ik wilde hem zo graag zoenen maar omdat mij broertje of te wel de snich er bij stond kon het niey.

  ik ben zo verliefd he hin zei dat hij me weer zou spreken dus ja mijn viendin en ik gaan hem ophalen

  Zo sexy

  Dat weet hij want dat heb ik gezegd ik zei dat hij knap was

  I love him

  i kiss you lips

  I love you

 2. Ik ben verlieft en we hebben voor het eerst getongzoent vandaag het was zo lekker en daar naar gingen we met ze tweeen naar bed mmmmmm jamie

 3. hoii

  ik ben heel erg verliefd op een jongen en ik heb ook meerdere keren met heb gezoend maar ik wil iets verder dan dat,.. en ik heb het gevoel dat hij dat ook wilt. maar hoe kan ik duidelijk maken dat ik meer wil dan alleen zoenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *