van keelpijn af te komen

Iedereen heeft wel eens last van keelpijn en dit kan je nog best veel beperken in jouw doen en laten. Hieronder vind je enkele handige tips om van keelpijn af te komen. Als je er niets mee doet kan keelpijn nog best lang aan blijven houden wat heel vervelend kan zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat je precies kunt doen om hier zo snel mogelijk af te kunnen komen.

Benodigdheden

– Paracetamol of ibuprofen

Instructies

Geneesmiddelen in huis


Als je last van keelpijn hebt wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Hier zijn allerlei verschillende middeltjes voor te krijgen bij de dokter maar je kunt dit ook verhelpen met middeltjes die je al in huis kunt hebben waardoor je veel geld kunt besparen. Om snel van jouw keelpijn af te komen kun je iedere dag  om het uur gorgelen met water met een lepel zout erin. Hiermee verdoof je jouw keel een beetje waardoor je er minder last van zal hebben en de keel dus minder zal irriteren. Je kunt ook gebruik maken van keelspray om jouw keel elke keer een beetje te verdoven wanneer je er te veel last van hebt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld nog de hele dag moet werken en je niet de tijd hebt om om het uur te gorgelen. Een keelspray is meestal een compact spuitbusje die je handig mee kunt nemen en op kunt bergen. Let er hierbij wel goed op wat de maximale dosis is van de keelspray en of deze goed samen kan gaan met eventuele andere medicijnen die je zou gebruiken. Een warm compress tegen jouw keel zorgt er ook voor dat de pijn zal verminderen. Wanneer jouw keel wordt verwarmt zal hij aangenamer aanvoelen en zul je een tijdje minder last hebben van de pijn. Je kunt jouw keel verwarmen door gebruik te maken van een warm drankje of warm compress. Let er wel op dat je jouw huid niet verbrand door iets tegen jouw keel te houden dat TE warm is. Je kunt de pijn in jouw keel ook  verzachten door te “stomen” door de stoom wordt jouw keel van binnen helemaal verwarmt waardoor je minder last hebt van de pijn. Mochten deze methodes nog niet genoeg zijn kun je altijd nog gebruik maken van paracetamol of ibuprofen. De meeste huishoudens hebben dit wel in huis liggen en anders is dit niet al te duur aan te schaffen bij een drogist. De paracetamol of ibuprofen zal ook pijnstillend werken zolang je er wel goed o plet dat je jezelf houdt aan de maximaal toegestane dosis.

Hoe kun je het verder voorkomen of verhelpen?

Zorg ervoor dat je voldoende rust krijgt. Wanneer je slaapt herstelt jouw lichaam zichzelf dus moet je jouw lichaam daar voldoende de tijd voor geven. Wanneer je last van keelpijn hebt is het ook verstandig om een paar extra uurtjes extra te slapen om op deze manier sneller te herstellen. Verder zijn er nog een aantal algemene dingen die je kunt doen om van keelpijn af te komen. Let er bijvoorbeeld goed op dat je altijd jouw handen wast en dat je dit ook regelmatig doet. Het klinkt misschien een beetje cliche maar op deze manier kun je keelpijn wel voorkomen of ervoor zorgen dat je er sneller vanaf bent. Door jouw handen te wassen zorg je ervoor dat er zo min mogelijk bacteriën aanwezig zijn op jouw handen waardoor je verspreiding of verergering van de keelpijn tegengaat. Drink ook iedere dag voldoende water waardoor jouw lichaam goed gehydrateerd blijft. Zo blijven alle organen en dergelijke wel zo optimaal mogelijk werken en heb je minder kans dat jouw keel uit zal drogen. Let er ook op dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Dit bevorderd jouw weerstand zodat je de volgende keer deze keelpijn kan voorkomen. Iedere ochtend en avond een lekker warme douche nemen helpt ook goed tegen de keelpijn. Als jouw keelspier wordt opgewarmd zul je er minder last van hebben en jouw luchtwegen gaan zo ook goed openstaan. Daarom is het aan te raden om dit iedere ochtend en avond te doen zodat je met iets minder pijn de dag kunt beginnen en zo ook met iets minder pijn kan slapen.

Voeding en drank

Als je last hebt van keelpijn en je wilt van deze keelpijn af komen is het belangrijk om te weten welke voeding je moet vermeiden en waar je precies op moet letten. Vermeid melkproducten zoals bijvoorbeeld boter of ijs . De stof die hierin zit kan de keelpijn mogelijk verergeren dus het is verstandig om dit uit voorzorg uit de weg te gaan. Ga ook voedsel uit de weg waar erg veel suiker in zit. suikers kunnen ook jouw keelpijn verergeren en jouw herstelproces vertragen. Het is ook verstandig om koud voedsel of koude dranken uit de weg te gaan. Het is erg verleidelijk om deze te nuttigen omdat het in eerste instantie verzachtend aanvoelt voor jouw keel maar doordat je jouw lichaamstemperatuur ermee naar beneden haalt loop je juist meer kans om ziek te worden. Het is het slimst om lauwe of half warme dranken te nuttigen. Mochten jouw klachten erg lang aan blijven houden is het wel verstandig om langs een dokter te gaan om jezelf na te laten kijken. Verder hopen dat je veel aan deze tips zult hebben. Mocht je nog meerdere tips weten om van keelpijn af te komen? Laat het ons dat weten via de reacties onderaan de pagina.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 10    Gemiddelde: 5.6/5]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *