candy crush saga te spelen

Candy crush saga is een van de populairdere spellen die je via Facebook kunt spelen. Als je een Facebook account hebt is de kans heel groot dat je al een aantal invites hebt gekregen om dit spel te spelen. Mocht je er nog niet aan begonnen zijn let dan wel op want dit kan een zeer verslavend spelletje zijn! Nadat je een paar levels hebt voltooid zul je merken dat je op een gegeven moment vast blijft zitten bij bepaalde levels. Deze handige tips zouden je kunnen helpen om hier voorbij te komen!

Benodigdheden

– Candy crush saga
– Vrienden

Instructies

Maak combinaties van 3 snoepjes


Bij Candy Crush Saga is het de bedoeling dat je steeds combinaties probeert te maken van minimaal 3 dezelfde snoepjes. Je hebt in totaal 6 verschillende kleuren snoepjes die willekeurig over het speelveld worden verspreid (blauw, groen, rood, oranje, geel en paars). Om de snoepjes te combineren moet je deze naar elkaar toe slepen. Dit kan alleen met snoepjes die naast elkaar liggen. De snoepjes wisselen dan van positie en als je een combinatie van 3 of meerdere snoepje hebt gemaakt ontploffen ze en krijg je hier punten voor!

Speciale combinatie van 4 snoepjes

In Candy Crush Saga is het ook mogelijk om speciale combinaties te maken met de snoepjes. Als je een combinatie maakt van 4 snoepjes krijg je als bonus een speciaal snoepje in de kleur van de combinatie terug. Op dit snoepje komen een paar witte streepjes te staan die of horizontaal of verticaal op het snoepje staan. Dit is belangrijk om in de gaten te houden want als de streepjes horizontaal wijzen zal wanneer je een combinatie met dit speciale snoepje maakt de ontploffing alle snoepje aan de linker en rechter zijde van de combinatie in 1 baan verwijderd worden. Bij verticale streepjes zullen de snoepjes in 1 baan boven en onder de combinatie weg worden gehaald.

Speciale combinatie van 5 snoepjes

Het kan ook voorkomen dat je de kans krijgt om maar liefs 5 snoepjes op een rij totontploffing te brengen! Wanneer dit lukt zul je worden beloont met een bonussnoepje die een bruine kleur heeft met gekleurde spikkeltjes erop. Als je dit bonussnoepje hebt bemachtigt kun je deze combineren met elke kleur snoep en dan zal dit bonussnoepje elk ander snoepje van dezelfde kleur als het snoepje dat je in het bonussnoepje sleept tot ontploffing brengen met een aantal bliksemschichten! Dit snoepje kan erg bruikbaar zijn als je geen combinaties meer kunt maken en als je dreigt vast te lopen.

Gekruiste combinatie van snoepjes

Soms komt het voor dat je door 2 snoepjes van positie te wissellen een dubbele combinatie kunt maken. Je zorgt er dan bijvoorbeeld voor dat dankzij het nieuwe snoepje je 2 combinaties van 3 snoepjes tegelijkertijd krijgt! Als je dit lukt wordt je ook beloont met weer een ander bonussnoepje! dit snoepje ziet eruit alsof er een verpakking omheen zit. Als je dit snoepje tot ontploffing brengt door er een combinatie van 3 of meerdere snoepjes in dezelfde kleur van te maken zal dit snoepje ervoor zorgen dat er een grote ontploffing ontstaat die de snoepjes die om de combinatie heen liggen ook zal laten ontploffen. Dit geld voor alle snoepjes die 1 plaats verder liggen dan het bonussnoepje! Nadat het bonussnoepje is ontploft en het veld weer opnieuw is gevuld zal het snoepje nog een keer op dezelfde manier ontploffen waardoor nogmaals de omliggende snoepjes mee zullen ontploffen!

2x witte streepjes

Als je meerdere bonussnoepjes hebt gemaakt kun je ook een keer de kans krijgen om deze met elkaar te combineren. Dit zorgt er weer voor dat je weer een ander soort speciale ontploffing krijgt. Als je bijvoorbeeld het snoepje met de witte streepjes kunt combineren met een ander snoepje met de witte streepjes zal de ontploffing niet alleen in een horizontale of verticale baan zijn maar dan krijg je een ontploffing die zowel horizontaal als verticaal is. Dit ziet er dan uit als een kruis. Dit kan enorm handig zijn als je bijvoorbeeld gelatine of chocolade weg moet spelen omdat je op deze manier 2 complete rijen weg speelt en als je deze combinatie op een tactische locatie tot ontploffing brengt kun je dus heel wat gelatine of chocolade in een keer wegspelen!

Verpakt snoepje met witte streepjes

Je kunt ook nog een snoepje met witte streepjes combineren met een verpakt snoepje. Wanneer je dit doet zal er 1 groot snoepje ontstaan die 1 keer in een baan van 3 rijen horizontaal alles wegspeelt en 1 keer verticaal in een baan van 3 rijen alles wegspeelt! Deze combinatie is een van de combinaties die de meeste snoepjes in een keer weg kan spelen. Dit kan erg goed van pas komen als je bijvoorbeeld veel gelatine of chocolade weg moet spelen die zich op een moeilijk bereikbare locatie bevinden. Wanneer je deze combinatie tot ontploffing brengt verdien je ook nog eens heel veel punten wat heel gunstig kan zijn voor jouw klassering of als je een bepaald aantal punten nodig hebt om door een level te kunnen komen.

Witte streepjes met een gespikkeld snoepje

Als het je lukt om een gespikkeld snoepje te combineren met een snoepje met witte streepjes dan zullen alle snoepjes die zich op het bord bevinden van dezelfde kleur als het snoepje met de witte streepjes ook veranderen in snoepjes met witte strepen en deze zullen dan allemaal om de beurt ontploffen en dus een complete rij weghalen! Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld gelatine in het level weg moet halen omdat als je het een beetje slim speelt je zoveel mogelijk snoepjes van dezelfde kleur als het gestreepte snoepje verzameld je makkelijk het hele level weg kan spelen. Als je 2 van deze bonussnoepjes in de zelfde rij hebt kun je zelfs gelatine in een keer wegspelen omdat er dan meerdere keren een ontploffing overheen gaat!

Verpakt snoepje met een gespikkeld snoepje

Wanneer je een verpakt snoepje in een gespikkeld snoepje zult slepen zullen de snoepjes ontploffen zoals een verpakt snoepje en daarna als het bord weer volledig is zal het gespikkelde snoepje nog eens alle kleuren van het verpakte snoepje verwijderen. Deze bonus past in principe de werking van beide bonussen apart toe in plaats van dat er een nieuwe bonus wordt gemaakt. Toch kan dit erg handig zijn omdat je niet per se een combinatie van 3 snoepjes meer hoeft te maken om de bonus te activeren. Je kunt gewoon het verpakte snoepje in het gespikkelde snoepje slepen en de bonus zal worden geactiveerd!

2x een gespikkeld snoepje

Als je 2 gespikkelde snoepjes naast elkaar hebt en deze combineerd zullen de gespikkelde snoepje het complete bord leegspelen door alles in een baan weg te schieten! Let op dit betekend niet dat je dan alle gelatine weg zou spelen maar je hebt op deze manier wel heel veel punten gescoord en het heeft zeker een positief invloed op het spel! Deze bonus is iets minder effectief op gelatine en chocolade dan de andere bonussen maar dit zorgt wel voor erg veel punten. Het kan ook een hele goede uitweg zijn als je dreigt vast te lopen omdat je met deze bonus het hele speelveld veranderd en dus compleet andere combinaties weer kunt maken. Zon verandering kan een goede invloed hebben op het verdere verloop van het spel.

2x een verpakt snoepje

Als je 2 verpakte snoepjes met elkaar combineert zal de ontploffing een stuk groter zijn en ook hiermee krijg je een tweede ontploffing die groter zal zijn! Dit is een makkelijke manier om veel gelatine weg te spelen! Het maakt hiermee niet uit welke kleuren de verpakte snoepjes hebben want je kunt alle kleuren met elkaar combineren. De ontploffing die ontstaat als je deze 2 bonussnoepjes met elkaar combineert kan een groot gedeelte van gelatine of chocolade wegspelen als je deze daarbij in de buurt tot ontploffing brengt. Het grote voordeel is ook dat je 2 maal deze ontploffing hebt en dus ook gelatine waar nog niets op ontploft is weggespeeld kan worden. Houdt er wel rekening mee dat de combinatie van snoepjes een heel stuk zal dalen na de eerste ontploffing omdat de onderliggende snoepjes ook zullen ontploffen.

Handige tactieken

Om de levels in Candy Crush Saga makkelijker te halen is het slim om de combinaties lager in het level te maken. Als je bijvoorbeeld een combinatie in de onderste rij maakt heb je kans dat de snoepjes die zicht boven de combinatie bevinden dusdanig zullen vallen dat hier ook weer een combinatie uit zal ontstaan. Op deze manier  is het makkelijker om meer punten te halen en zo kun je ook meer gelatine wegspelen als dit de bedoeling is.

Beoordeel dit bericht

[Totaal: 73    Gemiddelde: 6.7/5]

60 thoughts on “candy crush saga te spelen

    • Zo jij bent al wel ver! Ik blijf steeds op hetzelfde level vastzitten 🙁
      Ik vrees dat jij nu op een update moet wachten tot er nieuwe levels worden bijgevoegd… Heb jij ook alles op 3 sterren gehaald?

    • Toets op google Candy Crush Saga level 88 in en je krijgt een filmpje te zien van iemand die hem uitgespeeld heeft, soms helpt het als je even zo´n filmpje bekijkt. Let wel: je moet het uiteindelijk wel zelf doen.

    • ik zit nu in level 0. Daar heb je 3 kaarten nodig die vrienden voor mij kunnen doen, ik heb hulp gevragen bij vrienden maar er komt niets. Dan kun je ook nog goudstaven kopen. Dat heb ik gedaan maar ik krijg niets erbij. Is dit nou een oplichting?????

    • @ van wensel:

      Ik heb nu precies hetzelfde bij level 275 (heb sony xperia s). kan wel verder spelen op fb maar idd niet op mn tel. Jij of iemand anders tips?

  1. Ik speel candy crush saga met veel plezier op fb, maar kan er sinds gistermiddag NIET op, hij blijft steken op 7%, verder kan ik alleen maar op fb spelen, iemand een tip, of maakt dit ook iemand anders mee, grrag een OPLOSSING, alvast bedankt voor het reageren

    • Hoi Jolanda,

      Ik had hetzelfde probleem en wat voor mij werkte was om de Candy crush saga app van mijn profiel te verwijderen (niet jouw savedata) en hem daarna weer opnieuw te installeren. Toen deed hij het weer bij mij en was ik nog waar ik was gebleven.

      Je kunt het eventueel ook proberen om het via een andere browser te spelen (chrome of firefox ofzo)

      Groetjes

      Marco

  2. Ik lees dat mensen boven 200 zijn. Zelf zit ik in level 183. In 50 zetten dien je 2 gelatine te breken en 100000 punten te scoren. Ik heb het snelst in 10 zetten gelatine verbroken, maar punten blijven achter. Gemiddeld zit ik op 70 duizend. Heeft iemand tips?

    • bruine balletje met kleurtjes daarmee moet je een snoepje wegspelen met dezelfde kleur als het middenste snoepje, dit 2x doen dan is het klaar

  3. Regelmatig kan mijn i-pad geen verbinding maken met face-book,
    zijn er meer mensen die hier last van hebben , wie weet wat je eraan kan doen.

  4. Waarom heb ik niks aan de extra zetten op mijn IPad ! Oftewel wat kan ik ermee op mijn I pad. Weet iemand dat ? En wat betekent t strikje bij sommige levels ?? En op mijn laptop krijg ik geen extra levens ! T is n leuk maar verslavend spelletje !

  5. Zodra je extra zetten van vrienden krijgt op de ipad wordt er bij het eerstvolgende spel maximaal 3 extra zetten erbij gezet.
    Heb je meerdere extra zetten geaccepteert dan krijg je per spel 3 extra zetten totdat de extra zetten op zijn.

  6. Het strikje kun je aanklikken dan krijg je gratis een hulpmiddel voor het spel, ben je al aan het spelen kun je deze niet activeren. Dit moet echt voor je een level binnengaat al doen.

  7. Ik kan het strikje niet aan klikken op mijn iPad. Die extra levens krijg ik er ook niet bij. Weet niet wat ik verkeerd doe maar is wel heel irritant!

  8. Het spel op mijn iPad blijft hangen…. Als ik het spel verwijder en opnieuw installeer, ben ik dan alle behaalde levels kwijt? Hoe kan ik het euvel anders oplossen?

    • Bij mij blijft ie ook soms hangen. Als ik de IPAD helemaal UIT ZET en na een paar minuten weer aan, start Candy Crush gewoon weer op waar ik gebleven was. Succes!

  9. level 132 gaat niet verder ondanks dat ik de 2 gespikkelde snoepjes weg speel !!!!! heeft iemand de zelfde ervaring ???? wat kan ik eraan doen…anders is de enige remedie stoppen met het spel

  10. zit met het zelfde probleem, kan heek moeilijk gespikkelde snoepjes krijgen, heb jij al een reactie gehad? wie kan ons helpen? alvast dank je wel.

  11. Ik heb in level 147 al verschillende malen alles weg bespeelt maar hij gaat niet verder naar een ander level.heeft daar iemand anders ook last van .de verpakte snoepjes doen het niet

  12. Niet al mijn face boek vrienden die Candy crush spelen staan in mijn vraag levens lijst in het spel. Hoe ga ik deze mensen toevoegen inde vraag vrienden lijst ????????

  13. Hallo
    Hoe kan het dat ik verzoeken krijg om levens te geven aan mensen die niet in mij vriendenlijst staan
    Ik hoop dat iemamd hier antw op kan geven alvast bedankt

    • Wat een prachtige kaart heb je voor je dohtcer gemaakt Durvina.Geweldig die stempel,mooi papier en details.Gefeliciteerd hoor met het behalen van haar a diploma.Weer een stap verder in haar jonge leven.Liefs Riet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *